Nenad Popović preuzima DSS?

0

Koštuničin odnos prema udruživanju opozicije doveo je situaciju u stranci, prema izvoru "Vesti" iz DSS-a, do tačke ključanja.

 

Uveravanje: Toma Nikolić, Nenad Popović i Voja Koštunica

 

Pragmatičnoj struji koja je za čvrstu saradnju sa "naprednjacima" pridružuju se i crnogorski kadrovi u DSS-u, s ciljem da se zaustavi odliv članstva i ojača partija.

 

Dodatni problem opstanku Koštunice na mestu vođe su i neki osnivači DSS-a koji su na februarskoj izbornoj skupštini DSS-a izgubili moć odlučivanja, jer, kao što je poznato, od 170 članova Glavnog odbora, čak 82 stara člana nisu ponovo deo tog tela.

Kao naslednici na mestu prvog u stranci, ranijih godina su slovili još uvek aktuelni potpredsednici, bivši ministar policije Dragan Jočić i nekadašnji ministar energetike Aleksandar Popović, ali i jedan i drugi danas predstavljaju manje aktivni deo rukovodstva – Jočić zbog saobraćajne nesreće, a Popović zbog operacije na srcu.

Naši izvori kažu da bi u previranjima izazvanim upornim odbijanjem Koštunice da sagleda političku realnost, u prvi plan mogao da ispliva biznismen Nenad Popović, dokazan kao uspešni privrednik u zemlji i inostranstvu, koga mnogi u DSS-u vide i kao jedinog koji bi mogao da pomiri zavađena partijska krila.

– Politička lavina u DSS-u preti da preraste u jak udar na lidera, prilično oslabljenog u prethodne dve godine zbog odlaska jakih stranačkih ličnosti. Posle političkog povlačenja Vladete Jankovića, Sande Rašković-Ivić i Milana Parivodića koji su bili za saradnju sa DS-om, stranku su napustili Aleksandar Simić i Dragoljub Kojčić – podsećaju naši sagovornici.

Kojčić ne krije da osniva stranku desnog centra "Srbija 21", otvorenu i za razočarane članove DSS-a. Čulo se i da bi pomoć novoj partiji mogla da stigne od nekadašnjeg funkcionera i finansijera DSS-a, biznismena Zorana Drakulića, koga Kojčić u javnosti naziva "dobrim prijateljem".

Finansiranje DSS-a je sada samo na plećima Nenada Popovića koji je na nedavnoj skupštini DSS-a odskočio u partijskoj hijerarhiji do mesta potpredsednika stranke i tako pokazao da ima jako uporište među stranačkim aktivistima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here