Nesreća u Austriji: Poginuo Srbin, vozač autobusa

0

Za razliku od austrijskih vlasti, elektronski mediji u Prištini javili su da je identifikovano pet od šest žrtava nesreće. Prema ovim izvorima potvrđene su, na žalost, crne sumnje da je među poginulima i Srbin Dragan Mihajlović iz opštine Kamenica, koji je bio vozač u autobusu. Osim Mihajlovića, nastradao je i drugi vozač Ismailj Pajaziti iz Uroševca, dok je treći vozač Ramadan Veljiu iz Mušnikova kod Prizrena zadržan u bolnici.

 

Povređeni u osam bolnica
Teško povređeni putnici iz autobusa nemačkih registracija prebačeni su u osam bolnica u Medlingu, Badenu, Beču i Sankt Peltenu. Za rodbinu žrtava austrijska policija uspostavila je poseban telefonski broj 0800 144 244.

Prištinski mediji javili su da su u udesu, osim dva vozača, poginuli i Sadik Delova, Mehmet Škodra i Baškim Bitići, dok identitet šeste žrtve još nije utvrđen. U udesu je teže i lakše povrede zadobilo još 37 putnika.

Stravična nesreća, kako su i "Vesti" pisale, dogodila se u noći između nedelje i ponedeljka kada je autobus nemačkih registracija, u kojem su uglavnom bili Albanci sa Kosova, naleteo na rumunski i slovački kamion. Putnici sa Kosova vraćali su se u Nemačku, gde žive i rade, sa proslave takozvane "godišnjice nezavisnosti Kosova".

 

Vozač rumunskog kamiona ispričao je istražiteljima da je prikočio zbog toga što se ispred njega, odjednom, pojavio crni dim. Kada je zakočio, osetio je jak udar, posle čega se zaustavio u svojoj traci. Taj udar, kako je utvrđeno, poticao je od slovačkog kamiona, koji je vozio iza njega. Odmah potom, na oba kamiona naleteo je autobus sa nemačkim tablicama. Vozač, kako pretpostavlja policija, nije video da dva kamiona stoje, što je bilo kobno po njega i još petoro putnika.

Ovo je, inače, najteža autobuska nesreća u Austriji u proteklih devet godina. U maju 2001. godine na autoputu "Intalautoban" poginulo je osam ljudi nakon što je vozač autobusa izgubio kontrolu nad vozilom i probio graničnik.

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here