Tanjug/AP
Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Minesote sa 114:108 (96:96) u okviru plej-ofa NBA lige i to posle produžetka, pa je tako sada rezultat 3:1 za tim Nikole Jokića.

Srbin je odigrao maestralnu partiju i završio utakmicu sa čak 43 poena, 11 skokova i šest asistencija.
Dodajmo i da je Atlanta Bogdana Bogdanovića poražena od Bostona (121:129) i sada gubi sa 1:3 u plej-of seriji. Bogdanović je na terenu proveo 19 minuta i za to vreme zabeležo osam poena i dva skoka, a za tri poena šutirao je 2/5.
Jokić je sa druge strane bio odličan u šutu za tri poena (5/8), iz igre je imao 57 odsto (15/26). Promašio je četiri slobodna bacanja.
Od toga i jedno veoma važno slobodno bacanje koje malo umanjuje maestralnost Nikoline partije.
Inače, Jokić je sa ova 43 data poena izjednačio svoj najbolji napadački učinak u plej-of utakmicama.
Denver je na tri minuta pre kraja gubio 12 poena razlike, ali potom su Nagetsi napravili sjajnu seriju od 12:0 i došli su čak u situaciju da pobede. Jokić je bio vesnik povratka Denvera, imao je čak i dva slobodna bacanja pri rezultatu 96:95 za Vukove, ali je pogodio jedno i tako se otišlo u produžetak.
Tamo je Jokićev tim ostao bez energije, bio je loš u napadu i to je doprinelo činjenici da je Minesota stigla do prve pobede u ovoj seriji, mada je naravno Denver i dalje veliki favorit za prolazak dalje.
Kod Denvera je još Džamal Marej bio dobar sa 19 poena, sedam skokova i pet asistencija, Majkl Porter je dodao 15, a Eron Gordon 14 poena.
Sa druge strane Entoni Edvards je ubacio čak 34 poena uz šest skokova i pet asistencija, dok je Majkl Konli dodao 19 poena. Karl Entoni Tauns je dao 17 poena, a Rudi Gober 14 poena i 15 skokova.
Denver za dva dana ima popravni na svom parketu. Naredni meč u kome su Nagetsi domaćini na programu je u sredu u 3:00 po srpskom vremenu.
Serija se ponovo seli u Kolorado iako je Denver želeo sve da završi u četiri utakmice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here