Laureus nagrada za sportistu godine pripala je španskom teniseru Rafaelu Nadalu.

U Sevilji je sinoć održana dodela Laureus nagrada, a Nadalu je ovo drugi put u karijeri da bude proglašavan za sportistu godine.

Uspeh na Rolan Garosu prošle godine učinio je Nadala najozbiljnijim kandidatom, a na kraju i dobitnikom nagrade.

– Za mene je osvajanje 13. titule na Rolan Garosu i 20. Gren slema po čemu sam se izjednačio sa Rodžerom Federerom zaista bio nezaboravan momenat – rekao je Nadal.

Ipak, na društvenim mrežama povele su se velike polemike o tome da li je Nadal zaslužio ovo priznanje i kako g je uopšte dobio kada je Novak Đoković najbolji teniser sveta, a uz to je i oborio rekorde po broju grend slemova na Australijan Openu, kao i po broju nedelja na prvom mestu ATP liste.

Laureus nagradu za najbolju sportistkinju godine dobila je teniserka Naomi Osaka.

– Veoma sam srećna zbog ove nagrade. Želja mi je da u budućnosti nađem način da utičem na što veći broj ljudi. Mislim da je veoma važno da iskoristimo uticaj koji imamo – kazala je Osaka.

Fudbalski klub Bajern iz Minhena dobio je nagradu za najbolji sportski tim godine, dok je nagradu “Angažovani sportista” dobio vožač Formule 1 Luis Hamilton za svoje napore u podizanju svesti o rasizmu i nepravdi u svetu.

Američki fudbaler Patrik Mahoms je dobio nagradu za Zvezdu u usponu. Mahoms je postao najmlađi kvoterbek u istoriji NFL koji se okitio MVP nagradom na Superboul utakmici na kojoj su Kanzas siti Čifsi postali šampioni.

Nagradu za “Sporistu koji inspiriše” dobio je Mohamed Salah.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here