Fudbaleri Liona novi su polufinalisti Lige šampiona pošto su u četvrtfinalnom duelu savladali Mančester Siti sa 3:1. 

Sam susret obeležila su dva pogotka Dembelea i neverovatan promašaj Sterlinga za izjednačenje. Tako je bogati tim iz Engleske koji sa klupe predvodi Pep Gvardiola ponovo propustio šansu da se bori za trofej, dok je sa druge strane francuski tim zasluženo slavio i zakazao polufinalni duel sa Bajernom iz Minhena.

Od samog početka viđen je prilično ujednačen meč. Lion se nije branio, dok sa druge strane fudbaleri Sitija nisu uspeli da ozbiljnije ugroze gol rivala.

Tako je nepažnju odbrane tima Pepa Gvardiole iskoristio Korne u 24. minutu za početno vođstvo.

Rezultat se nije menjao do kraja poluvremena, a prava uzbuđenja usledila su u nastavku. Tako su Englezi polako pojačavali ritam i imali terensku incijativu, pa je posle odlične akcije De Brujne iskoristio povratnu loptu i izjednačio.

Do kraja, umesto neizvesnog meča, Lion uspeva da se oslobodi pritiska, a rezervista Dembele je u 79. minutu šokirao Građane golom oko kojeg će biti polemike. Strelac gola nije bio u ofsajdu u trenutku dodavanja, ali jeste njegov saigrač koji mu je propustio loptu kroz noge. Ipak, gol je priznat.

Samo 5 minuta kasnije Sterling dobija loptu na nekih 4, 5 metra od gola, ali on promašuje nebrnjen gol i šutira preko prečke.

Njegov promašaj ponovo kažnjava Dembele za konačnih 3:1.

Polufinalisti Lige šampiona:

Bajern – Lion (19.08) i Pari Sen Žermen – Lajpcig (18.08)

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here