NFL: Poraz šampiona, tragičar Kapernik, Rodžers pokrenuo Pekerse

0

 

Granitna odbrana Sihoksa, koja im je donela Superboul titulu, pala je na ispitu u San Dijegu. Čardžersi su naneli prvi poraz u šampionatu četi Pita Kerola. Briljirao je sjajni kvoterbek domaće ekipe Filip Rivers, koji je imao 287 bačene jarde i tri tačdaun pasa. S druge strane, dobra igra Pirsa Harvina nije donela rezultat za Sijetl.

 

Rezultati druge nedelje

Baltimor – Pitsburg       26:6

Bafalo – Majami            29:10

Karolina – Detroit          24:7

Sinsinati – Atlanta         24:10

Klivlend – Nju Orlenas   26:24

Minesota – Nju Ingland  7:30

Njuj. Džajants – Arizona 14:25

Tenesi – Dalas               10:26

Vašington – Džeksonvil  41:10

San Djego – Sijetl          30:21

Tampa Bej – Sent Luis   17:19

Denver – Kanzas           24:17

Grin Bej – Njujork Džets 31:24

Ouklend – Hjuston          14:30

San Francisko – Čikago  20:28

Njujork Džetsi su furiozno krenuli protiv Grin Beja. Vodili su gosti iz "Velike jabuke" 21:3 sredinom druge četvertine, ali onda na scenu stupa kvoterbek Grin Beja Eron Rodžers. Povezao je svoju ekipu, bacio 346 jardi i tri tačdaun pada za prvu pobedu tima iz Viskonsina. Poslednji tačdaun koji je odlučio pobednika je bio spektakularan, a odlično je dugu loptu uhvatio resiver Nelson, koji je imao čak devet uspešnih hvatanja za 209 jardi.

 

Na otvaranju novog "Livejs" stadiona u San Francisku, domaći Fortinanajnersi poraženi su od Čikaga uz katastrofalnu igru kvoterbeka Kolina Kapernika, koji je imao tri presečene lopte i jedan fambl. Junak sureta je bio mladi ruki kornerbek Kajli Fuler, koji je u drugom poluvremenu presekao dve lopte Kaperniku. Domaćin je vodio čak 17:0, ali je skandalozno izdanje kvoterbeka Fortinajnersa donelo poraz na debiju na novom stadionu. U finišu se razigrao kvoterbek Bersa Džej Katler, koji je sjajno nalazio Brendona Maršala, koji je imao tri tačdauna. Čikago je posle 30 godina slavio u San Francisku.

 

Bez suspendovanog Adrijana Pitersona, Minesota nije imala šta da traži protiv razigranog Toma Brejdija i Nju Ingland Petriotsa. Pre početka sezone, Nju Orleans je bio jedan od favorita za Superboul, ali Sejntsi imaju već dva poraza. Opet je četa Šona Pejtona poklekla u finišu, kao i na premijeri u "Džordžija domu" u Atlanti. Klivlend je slavio tri sekunde pre kraja fild golom Kandifa.

 

Denver je protiv divizijskog rivala Kanzasa opet pokazao dva lica – u prvom Pejton Mening i drugovi bili su dominantni, vodili 21:10, ali u nastavku razigrao se Aleks Smit. Imali su Čifsi šansu za produžetak, ali je kvoterbek srpskog porekla u četvrtom pokušaju na četiri jarde od N zone Bronkosa bacio loš pas.

 

Nastavlja se agonija Ilaja Meninga i Njujork Džajantsa, koji su poraženi od odlične Arizone. Stopostotan učinak ima i Bafalo, koje je ubedljivo pobedio Majami. Za Karolinu je kao startni kvoterbek zaigrao ponovo Kem Njuton, koji je vodio Panterse do trijumfa protiv Detroita.

 

Vašington je bio najubedljiviji u ovom kolu. Mladi Kirk Kazins sjajno je dirigovao igrom svom tima posle povrede startnog kvoterbeka Grifita III. Populatni Ar-či-tri iskrenuo je zglog na početku susreta i na nosilima je iznet sa stadiona.

 

Sinsinati je opravdao renome domaćinske ekipe, pobedivši Atalantu, dok je Hjuston razbio Ouklend. Met Šaub nije uspeo da se osveti bivšeg klubu, pa su Rejdersi i drugi put poraženi. Dalas je na startu doživeo katastrofu na svom stadionu od San Franciska, uz očajnu igru Tonija Roma, ali je kvoterbek Kaubojsa bio odličan u trijumfu svog tima na gostovanju Tenesiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here