NFL: Rodžers se probudio, San Francisko srušio Filadelfiju

0

 

Jedan od favorita za Superboul, San Francisko, posle dva uzastopna poraza, imao je imperativ da slavi protiv odlične Filadelfije. Iglsi su sredinom druge četvrtine vodili 21:10 i činilo se da Fortinajnersima nema spasa na novom "Lejvis" stadionu. Međutim, u nastavku fambl Mekoja doneo je nadu četi Džima Harboua. Kolin Kapernik je uspeo da poveže redove San Franciska, a ključni igrač u pobedi bio je iskusni raning bek Frenk Gor, koji je imao trčanje za tačdaun od 50 jardi, što je njegov rekord karijere.

 

REZULTATI ČETVRTE NEDELJE

Vašington Redskins – Njujork Džajants                                                    14:45

Baltimor Rejvens – Karolina Penters                                                       38:10

Čikago Bers – Grin Bej Pekers                                                                17:38

Hjuston Teksans – Bafalo Bils                                                                  23:17

Indijanapolis Kolts – Tenesi Tajtens                                                        41:17

Njujork Džets – Detroit Lajons                                                                  17:24

Ouklend Rejders – Majami Delfins                                                           14:38

Pitsburg Stilers – Tampa Bej Bakanirs                                                     24:27

San Dijego Čardžers – Džeksonvil Jaguars                                             33:14

Minesota Vajkins – Atlanta Felkons                                                         41:28

San Francisko 49ERS – Fildadelfija Igls                                                   26:21

Dalas Kaubojs – Nju Orleans Sejnts                                                         38:17      

 

Mogli su gosti da slave. Na dva minuta do kraja, kod rezultata 26:21 za  Fortinajnerse, Iglsi su imali dve šanse za tačdaun. Bili su gosti na samo jard od N zone protivnika, ali kvoterbek NikFols nije uspeo da uposli Meklina. San Francisko je imao dobijeni meč, ali Gor nije uspeo iz trčanja da dođe do prvog dauna što je dalo nadu gostima da mogu do četvte pobede. Ipak , Fols nije uspeo ništa da uradi iz četiri pokušaja, tako da su Forinajnerse slavili i ostali u trci za plej-of.

 

Grin Bej je stigao u Čikago sa skorom 1-2. Ništa nije Pekersima polazilo od ruke na startu sezone, ali je Eron Rodžers končano pokazao zašto je jedan od najboljih kvoterbekova lige. Vodio je svoj tim do trijumfa protiv stare mušterije. Rodžers je imao čak četiri uspešna tačdaun pasa za ubedljiv trijumf nad Bersima. Detroit je slavio u Njuorku protiv Džetsa i pokazao da Grin Beju neće biti lako da osvoji konfrenciju.

 

Redosled AFC

Istok: Nju Ingland 2-1, Bafalo i Majami 2-2, Njujork Džets 1-3.

Sever: Sinsinati 3-0, Baltimor 3-1, Pitsburg 2-2, Klivlend 1-2.

Jug: Hjuston 3-1, Indijanapolis 2-2, Tenesi 1-3, Džeksonvil 0-4.

Zapad: San Dijego 3-1, Dalas 2-1, Kanzas 1-2, Ouklend 0-4.

Najveće razočaranje dosadašnjeg dela šampionata je Nju Orleans. Sejntsi su i treći put poraženi u sezonu, ovaj put od Dalasa. Dru Bris i drugovi su toliko bili loši u "Sandej najt" duelu da za prvih 30 minuta nisu postigli nijedan poen protiv najgore odbrane u NFL.

 

Sjajan je bio Toni Romo, koji je vodio svoj tim do trećeg uzastopnog trijumfa. Već posle dve četvrtine bilo je 24:0 i tada je bilo jasno da će Kaubojsi lako da slome tim Šona Pejtona, koji je pre početka sezone bio jedan od favorita za Superboul.

 

Baltimor je razbio Karolinu, a blistao je prošle sezone igrač Pantersa Stiv Smit. Resiver Rejvensa nije imao milosti protiv bivšeg kluba. Postigao je tri tačdauna posle odličnih dodavanjakvoterbkea Džoa Flaka. Neprijatno je izneanadio Pitsburg koji je na svom terenu poražen od Tampa Bej.

 

Redosled NFC

Istok: Dalas i Filadelfija 3-1, Njujork Džajants 2-2, Vašington 1-3.

Sever: Detroiz 3-1, Grin Bej, Čikago i Minesota 2-2.

Jug: Karolina i Atlanta 2-2, Nju Oarleans i Tampa Bej 1-3.
Zapad: Arizona 3-0, Sijetl 2-1, San Francisko 2-2, Sent Luis 1-.3.

Iako je bio rovit Ben Retlisberger predvodio je Stilerse. Gosti iz Floride promenili sukvoterbka. Mekauna je zamenio Glenon što je dalo rezultat. Sedam sekundi pre kraja, Glenon je bacio tačdaun pas za prvi trijumf u sezoni Bakanirsa.

 

Indijanapolis sa Endrju Lakom, posle Džeksonvila, razbio je i Taneseti Tajtesnse, dok je Hjuston u neizvesnom duelu slavio protiv Bafala. Briljirao je lajnbeker Teksansa Džej Džej Vat, koji je istrčao 80 jardi posle presečene lopte. Majami je pregazio tragične Ouklend Rejderse, dok je Atlanta ponovo pokazala da je potpuno druga ekipa kada napusti svoj "Džordžija dom". Sa novim kvoterbekom Bridžveterom, Minesota je slavila protiv Felkonsa. San Dijego je ostvario i treću uzastopnu pobedu, ovaj put protiv slabog Džeksonvila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here