Milioneri na četiri noge

0

Šta će psi sa tolikim parama?
Neki kućni ljubimci zaista imaju sreće, a još kad postanu bogati naslednici, onda se običan čovek zapita kuda ide ovaj svet. Vlasnici su mačkama i psima ostavljali čitavo bogatstvo što iz hira, što iz ljubavi, ali i da bi napakostili drugim članovima porodice sa kojima se nisu slagali.

 

Tako porodica milionera Rona Stardžena iz Teksasa strahuje da će izgubiti veliko nasledstvo, budući da bogataš planira da sav novac ostavi svojim kućnim ljubimcima, Viliju, Lensu i Diskiju. On toliko voli svoje pse da je spreman da im u nasledstvo ostavi čak 75 miliona dolara! Ron je toliko opsednut svojim ljubimcima, da je zaposlio čoveka kome plaća 45 dolara na sat za održavanje njihovih profila na društvenim mrežama.

 

Džoš Dejvis, konsultant za društvene mreže, tvrdi da ovom poslu posvećuje i po osam sati nedeljno, što je rezultiralo time da Fejsbuk strana ovih pasa, pod nazivom "Razmaženi kavaljeri", ima više od 23.000 obožavaoca. Osim naloga na Fejsbuku, ovi psi imaju i svoj Instagram i Tviter nalog.

 

Tri king čarls španijela žive u luksuznoj vili, jedu isključivo najskuplju i najkvalitetniju hranu, drugim rečima, imaju pravi kraljevski tretman.

Ovi koker španijeli postaće još popularniji, jer se o njima snima rijaliti koji govori o neizvesnosti povodom nasledstva.

– Priča se u porodici da će sav novac ostaviti prokletim psima – komentarisao je jedan od njegovih sinova.

 

Pas koji nasledi 2,5 miliona

Plejboj i sponzoruše
 

Jedna stara italijanska dama zaveštala je svoju celokupnu imovinu u vrednosti od 2,5 miliona dolara svom obožavanom psu.

 

Njen advokat Lučija Esposito odluku 84-godišnje žene saopštila je na ostavinskoj raspravi kojoj su prisustvovale ćerke i unuci preminule bogatašice. Pas Kiko nasledio je dva stana, nekoliko građevinskih terena kao i račune u banci.

Prema italijanskim zakonima, ljudi mogu svoju imovinu da ostave ljubimcima nakon smrti, ali moraju imati svedoka za testament.

 

U ovom slučaju, advokatica Esposito bila je svedok. Izvršilac je dužan da osigura kvalitetan život domaće životinje ili ljubimca nakon što dobije pravo pristupa imovini. Prema rečima advokata, gospođa je ovu odluku donela ubrzo nakon smrti muža.

Bogatstvo razmaženog nemačkog ovčara Gintera procenjuje se na 300 miliona dolara. Naime, on se još 1993. godine našao na naslovnim stranama svih svetskih listova, kad je njemu i njegovom ocu Ginteru III, posle smrti grofice Karlote Libenštajn, prema njenom testamentu, pripalo 124 miliona dolara, a to bogatstvo je sada najmanje 372 miliona dolara. Na sajtovima posvećenim Ginteru vidi se da on živi životom pravog plejboja, okružen devojkama u zlatnim haljinama i belim tangama, što Ginteru ne znači ama baš ništa. Ima svoje sluge i nekoliko sluškinja, šofera i ličnog kuvara. Kuriozitet je da se na ovog psa vodi i jedna vila u Majamiju, koja je prethodno pripadala pevačici Madoni.

Kada je italijanska milionerka Marija Asunta umrla pre tri godine ostavila je 15 miliona dolara svom mačku Tomasinu. Marija je ipak odlučila da kao zvaničnog naslednika imenuje jednu organizaciju za zaštitu životinja. Ovo je možda i najbolji način poklanjanja nasledstva životinjama, jer je novac potrošen i za pomoć napuštenim psima i mačkama, a ne samo za komforan život bogatog mačora.

 

Vozni park

Milioneri na četiri noge

Leona Helmesi toliko je volela svog psa da je odlučila da mu testamentom ostavi 12 miliona dolara, hotele, mnoštvo nekretnina i čitav vozni park! Njeno bogatstvo merilo se milijardama, a ona ga je rasporedila tako što je u naslednike pored psa uvrstila i svoje unuke, ali je njima ostavila znatno manje novca nego psu. Ovaj maltezer posećivao je frizere kod kojih jedno četkanje košta 8.000 dolara, a njegova hrana koštala je tričavih 1.800 dolara.

 

Kako piše njujorški list, Trabl nikada nije jeo konzerviranu hranu, već svežu piletinu sa povrćem koju je specijalno za njega spremao šef hotela i koja je bila servirana isključivo u srebrnoj ili porcelanskoj posudi.

Trabl je uginuo 2010. godine, a ostatak novca koje za života nije uspeo da potroši doniran je u humanitarne svrhe.

– Trabl je kremiran, a njegovi ostaci se čuvaju privatno – rekla je Ajlin Saliven, predstavnica neobičnog milionera. Ona je dodala da je ostatak imovine koji je pas nasledio uplaćen dovrotvornoj Fondaciji Lione i Harija Helmslija.

Kada je britanska pevačica Dasti Springfild preminula 1999. godine, ostavila je u testamentu poruku da se novac koji je zaradila koristi za brigu njene 13-godišnje mačke. Pevačica je čak organizovala "brak" svog mačora sa mačkom svog prijatelja Lija Evereta, koji je proglašen za staratelja Nikolasa.

 

Majkl Džekson ostavio je svom šimpanzi milion dolara kako bi mu obezbedio budućnost

Majkl Džekson ostavio je svom šimpanzi milion dolara kako bi mu obezbedio budućnost. Babls živi u utočištu za životinje na Floridi, a osobe koje se brinu o njemu kažu da šimpanza verovatno nikada dobiti taj novac.

Pre nego što se britanski modni dizajner Aleksandar Mekvin obesio 2010. godine, napisao je poruku "Čuvajte moje pse". Minteru, Đusu i Kalumu je ostavio 81.000 dolara, a ostatak bogatstva ovog kreatora otišlo je u dobrotvorne svrhe za životinje. Naslednica Gejl Posner ostavila je tri miliona dolara svojim čivavama. Osim što su dobile novac, bogate naslednice Končita, Lusija i Ejpril Meri nasledile su i dijamante, kao i vilu vrednu osam miliona dolara u Majamiju.

Uprkos krizi mačka modnog kreatora Karla Lagerfelda živi kao grof. Šupet ili Kupuščić je čak dobila i svoju ilustrovanu biografiju na 144 stranice koja se pojavila nedavno u francuskim knjižarama po ceni od 19,90 evra. Kniiga se zove "Šupet, raspevani život modne mačke", a napisali su je novinari Patrik Morijes i Žan Kristof Napija. Burmanska mačka jede iz srebrnih činija, putuje privatnim avionom sa torbama luj viton, ima svog telohranitelja, šefa kuhinje i dve guvernante, kao i ličnog lekara. Karl Lagerfeld je uneo u svoj testament.

Opra Vinfri je već obnarodovala da, ukoliko umre pre svojih kučića, oni će naslediti 34 miliona evra.

 

DRUGA STRANA MEDALjE

Poklon siromašnima

 

Ostavlja imovinu siromašnima: Bil Gejts

Mnogo je bogataša u svetu koji svoju imovinu i novac ostavljaju rodbini, ali i siromašnima. Bil Gejts je samo jedan od njih. Naime, ovaj bogataš i njegova supruga Melinda zaveštali su polovinu bogatstva, odnosno 54 milijarde dolara svojoj fondaciji, koja se bori protiv siromaštva u svetu, i između ostalog, finansira obrazovanje.

 

Bil Gejts je zajedno s Vorenom Bafetom osnovao organizaciju Giving pledž sa ciljem da podstakne milijardere da daju novac u dobrotvorne svrhe umesto da sve ostave deci.

 

Džek Mekdonald iz američke savezne države Vašington, koji je preminuo u 98. godini, čitavog života je živeo štedljivo. Vozio se autobusom, nosio pohabane košulje i kupovao uz kupone za popust, i niko osim najuže porodice nije ni slutio da je bogat. Porodično nasleđe je, međutim, tokom života pažljivim ulaganjem uvećao do sume od 186,6 miliona dolara, koju je nakon smrti namenio u dobrotvorne svrhe.

 

Tim novcem će biti osnovana profitabilna fondacija, od čijih prihoda će 40 odsto odlaziti Dečjoj bolnici u Sijetlu, 30 odsto za stipendije siromašnim studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Vašingtonu, a deo i severozapadnom ogranku Vojske spasa.

 

Voljena kokoška

Britanski tajkun koji se bavio izdavaštvom, imao je neobične kućne ljubimce i donosio je isto tako neobične odluke. Nakon što mu je preminula supruga, on je izmenio svoj testament i skoro 14 miliona dolara ostavio voljenoj kokoški Gigo!

 

I majmuni su naslednici

Baksuzna šimpanza

Kalu je možda ipak poznatiji po tome što je izgubio ogromno bogatstvo. Naime, ova šimpanza je trebalo da nasledi Patrišu O’ Nil koja ga je spasla iz ratom zahvaćenog Zaira, bivše Demokratske Republike Kongo.

 

Šimpanza bi na ovaj način nasledila 65 miliona dolara, ali je Patriša pred smrt bila žrtva finansijske prevare i iza sebe nije ostavila gotovo ništa.

 

Pekinezer i služavka

Holivudska glumica Loren Bekol, koja je umrla 12. avgusta ove godine, ostavila je svojoj deci 26,6 miliona dolara, a keruši Sofi 10.000 dolara i pravo da živi u luksuznoj vili glumice sve dok ne ugine. Deo nasledstva pripao je i kućnoj pomoćnici glumice, koja je 14 godina radila u njenoj kući. Nagrađena je sa 5.000 više nego pekinezerka Sofi i njoj je pripalo 15.000 dolara.

Crkva kao tutor

Red je poznata po nadimku "milion dolara prugasta mačka". Bila je kućni ljubimac Dejvida Harpera, koji je preminuo 2005. godine bez ikakvog naslednika, osim mačke. Harper je ostavio svoje imanje vredno 1,3 miliona dolara crkvi, uz obećanje da će oni čuvati njegovu mačku.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here