Španski teniser Marsel Granoljers (33), koji je rođen u Barseloni, ali ne navija za velikana s Nou Kampa, bio počasni gost njegovog gradskog rivala jer mu je on prirastao za srce.

Espanjol je pozvao Granoljersa da izvede početni udarac za utakmicu 15. kola španskog prvenstva s Osasunom, odajući mu priznanje za to što je još jednom bio deo teniskog tima “crvene furije” koji je prigrabio trofej i u novom formatu Dejvis kupa (isto i 2008. i 2011). Granoljers je uzdanica u igri parova. Na svetskoj listi zauzima 25. mesto, a u singlu je 112.

Nije, međutim, doneo sreću. Espanjol u ovoj ligaškoj sezoni i dalje ne zna za pobedu kod kuće. Od osam utakmica pred svojom publikom remizirao je samo s Hetafeom (1:1), a Osasuna ga je savladala s 4:2 pred 22.000 navijača. Zauzima pretposlednje mesto među 20 timova. Ima devet bodova, tri više od Leganjesa, a Selta je prva iznad njega s 13.

U Ligi Evrope slika je drugačija. Kolo pre kraja takmičenja po grupama ima obezbeđen ulazak u šesnaestinu finala i to s prvog mesta. Kod kuće je bugarskom prvaku Ludogorecu dao pola tuceta golova (6:0).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here