Niko neće posao doktora u zatvoru za 52.000 dinara

0

Mesto doktora u okružnom zatvoru u Subotici je dugo upražnjeno
 

 U Okružnom zatvoru u Subotici je rečeno da je pomenuto radno mesto već dugo upražnjeno iako su uslovi za rad dobri, pišu Naše novine.

 

– U zatvoru trenutno imamo 161 zatvorenika, a plata bi bila 52.000 dinara, ali od novembra, kada smo otvorili konkurs nijedan lekar se nije pojavio – kažu u zatvoru.

 

Predsednik Srpskog lekarskog društva Radoje Čolović je istakao da se kao jedino logično objašnjenje nameće to da nezaposleni lekari nisu ni znali da je konkurs otvoren.

 

– U Srbiji je mnogo nezaposlenih lekara, i sigurno bi bar jedan pristao da radi u Okružnom zatvoru. Smatram da je u pitanju neobaveštenost, iako je činjenica da bi svi radije birali da rade u nekoj bolnici ili kliničkom centru, bez obzira na to što u zatvoru ima manje posla – rekao je Čolović.

 

Međutim, ovaj slučaj nije usamljen. U Srbiji se raspisuje mnogo konkursa na koje se niko ne javlja. Iz Nacionalne službe za zapošljavanje kažu da ima mnogo zanimanja koja nezaposleni iz različitih razloga uporno izbegavaju.

 

– Srbi nisu zainteresovani ni za građevinske poslove, rudarstvo i ostale teže fizičke poslove, bez obzira na visinu zarade – kažu za ovaj list iz NZS-a.

 

Ministar pravde Nikola Selaković je istakao da je ovaj primer jasan pokazatelj da je naš narod razmažen i izbirljiv.

 

– Pokazalo se da nisu zainteresovani da rade, čak ni u Subotici, gradu sa preko 100.000 stanovnika. To možda svedoči koliko smo mi kao narod razmaženi i izbirljivi i koliko smo u stanju da sedimo kod kuće, ne radimo ništa i robujemo starim navikama – istakao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here