EPA-EFE
Nikola Grbić

Srpski trener Nikola Grbić osvojio je sa Poljskom Evropsko prvenstvo u odbojci! Poljska je u finalu savladala Italiju i to usred Rima sa 3:0. Surova dominacija, nema šta – 25:20, 25:21, 25:23.

Da ste nekome rekli pred finale da Italija kao domaćin neće uzeti ni set, teško da bi vam poverovao. Ali, toliko je dominantno odigrala ekipa koju sa klupe predvodi Nikola Grbić.

Može se reći da je Italija neku šansu da se vrati u meč imala u trećem setu, ali je tada Poljska podigla nivo igre, Leon je bio nezaustavljiv sa servisima i Italija je pred punom dvoranom svojih navijača bila potpuno nemoćna.

Možemo da kažemo jedino da ostaje žal što Nikola ne slavi večeras zlato sa reprezentativcima Srbije, ali, možda bude prilike za tako nešto u budućnosti.

Prošle godine, u finalu Svetskog prvenstva u Katovicama, odbojkaši Italije su iskoristili pritisak Poljaka i savladali ih 3:1.

Sada je usledila jedna vrsta revanša, odnosno osvete.

Nikola Grbić još jednom je pozlatio 16. septembar – ovog datuma 2001. je u finalu kontinentalnog šampionata osvojio titulu sa Jugoslavijom – i to pobedom baš nad Italijom.

Legendarni odbojkaš sada može da se pohvali da je bio prvak Starog kontinenta i kao igrač i kao trener.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here