EPA

Portparol i poslanik DPD Miloš Nikolić rekao je danas da će ova stranka na predstojećim predsedničkim izborima, 19. marta, imati svog kandidata koji će sigurno pobediti.

Nikolić je na taj način u izjavi za Radio Crna Gora odgovorio Građanskom pokretu Ura Dritana Abazovića, koji su ranije saopštili da će, iako još nisu odlučili da li će imati svog ili će podržati zajedničkog kandidata, predsednički izbori pokazati da je politika DPS-a prošlost.

Crnogorski državljani sa prijavljenim prebivalištem u domovini, 19. marta će, sedmi put od početka višestranačja, birati predsednika države. Da li će na tim izborima učestvovati sadašnji predsednik i dominantna politička ličnost u poslednje tri decenije, Milo Đukanović, još nije poznato.

Nikolić kaže da je jedino sigurno da će na tim izborima trijumfovati kandidat kojeg predloži DPS, prenosi podgorički portal CdM.

– Javnost će blagovremeno biti obaveštena o kandidatu kojeg će predložiti DPS. Svakako da na tim izborima očekujemo pobedu, vreme promjena u Crnoj Gori dolazi – rekao je Nikolić.

Politički analatičar Mirko Miličić očekuje da kandidat DPS-a na predsedničkim izborima bude lider te partije i predsednik države Milo Đukanović, jer, kako ocenjuje, ta stranka u svojim redovima i nema drugog dovoljno reprezentativnog kandidata.

U DPS-u, osim pobede na predseničkim izborima, očekuju i brzo kompletiranje Ustavnog suda, čime bi se, kako očekuju, otvorio put i za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, kaže Nikolić.

Demokratski front ranije je saopštio da će imati svog kandidata za predsjednika države, dok je lider SNP Vladimir Joković pozvao većinu od 30. avgusta 2020. da podrže zajedničkog kandidata koji će, kako očekuje, u prvom krugu pobediti kandidata DPS-a.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here