M. Ninović
Pripreme u punom jeku: Trening Sinđelića

Srpski fudbalski klub Vestgejt Sinđelić iz zapadnog predgrađa Melburna uveliko je počeo pripreme za novu fudbalsku sezonu u 2020. godini. Kako je do početka takmičenja za bodove (krajem marta) ostalo sasvim dovoljno vremena da se obave bazične pripreme i ukomponuje ekipa za nove izazove, treneri Nebojša Nik Kovačević i njegov prvi pomoćnik Džim Gacovski nastavljaju razgovore sa fudbalerima koji su igrali prošle sezone i zahtevaju od svih da se izjasne ko želi da nastavi saradnju a ko da napusti redove Sinđelića. Rad sa golmanima i u novoj sezoni nastaviće Ivan Košutić.

Veteran i kapiten ekipe Mile Međedović odlučio je da još jednu sezonu bude aktivan iako je pri zalasku uspešne fudbalske karijere. Počeo je kao junior u redovima Sinđelića pre više od tri decenije i želja je da u istom klubu završi briljantnu karijeru, da okači kopačke o klin i kaže sebi – dosta je bilo! Kad završi sa aktivnim igranjem zasad ne razmišlja čime će se baviti jer želi da još jednu sezonu sa uspehom odradi i svojim dugogodišnjim iskustvom pomogne da se Sinđelić vrati među timove sa kojima je ovaj srpski klub najviše sezona proveo u svojoj 35 godina istoriji postojanja.

I prvi strelac Vestgejt Sinđelića 2018. godine, talentovani i provereni fudbaler Đorđe Aleksić, nastaviće dugogodišnju saradnju sa ovim srpskim klubom. Ugovore su još produžili Nik Sarbin, Robert Pagnokolo i Džoš Kalabria (Josh Calabria).

Od novajlija, klubu su zasad pristupili Hoze Portiljo i Džoel Nikolić, ovaj drugi je sa velikim igračkim iskustvom jer je nedavno nastupao za šampionski tim Green Gully u Premijernoj ligi Viktorije.

Neka treća bude sreća

FK Sinđelić je u poslednje dve sezone bio sasvim blizu povratka u elitnu Prvu državnu ligu Viktorije. Zaista je malo nedostajalo da se u ovom fudbalskom kolektivu ostvari taj cilj. Po svemu sudeći biće ovo treći uzastopni i vrlo ozbiljni pokušaj povratka i svi očekuju da na kraju sezone, u septembru 2020. godine bude proslavljena četvrta šampionska titula (prethodne tri ostvarene su 1987, 2006. i 2010. godine).

Sastav uprave nepromenjen

U novembru je klub održao svoju redovnu Godišnju skupštinu. Sastav uprave je ostao skoro nepromenjen. I ove sezone u predsedničkoj fotelji ostao je Bili Šišmanović, potpredsednik je Marko Arburović, blagajnik Goran Ilić, a sekretar Slobodan Bobi Vulović. Na čelu juniorskog pogona je Aleksandar Aca Jovičić.

Ostali članovi šire uprave su: Mladen Bubulj, Nikola Grba, Tim Rajak, Milan Ković, Danijel Jefić, Nikola Arsenijević, Aleksandar Živković, Miroslav Bubulj, Majkl D’Aniello, Džoni Bubulj, Jovana Šišmanović, Bruk Tejlor, Damien Azzopardi, Loui Velčanovski i Risto Jandrić.

Utakmice petkom

Na redovnom sastanku uprave odlučeno je da Sinđelić u novoj sezoni sve utakmice kao domaćin igra petkom u večernjem terminu, pod reflektorima, na terenu Oreana Park u Ardieru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here