Nikolić suspendovan tri meseca, ali…

0

Beta/AP/B.B./DS
Marko Nikolić, trener Partizana

S obzirom na to da suspenzija traje od srede 24. decembra, a da je sada pauza u Jelen Super ligi, ova kazna u prevodi znači da Nikolić neće moći da vodi Partizan u prve tri utakmice prolećnog dela prvenstva, protiv Voždovca i Radničkog iz Niša kod kuće i Donjeg Srema u gostima.

FK Novi Pazar se kažnjava sa odigravanjem tri prvenstvene ili kup utakmice kao domaćin bez prisustva publike i klub je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.000.000 dinara, a zbog slabe organizacije utakmice protiv Partizana.

U obrazloženju donesenih odluka predsednik Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović je izjavio:

"U slučaju Novog Pazara reč je o novom u nizu prekršaja i izrečena disciplinska mera je kumulativna za sve prethodne. Podsećam, Novopazarci su bili kažnjeni sa dve utakmice igranja kod kuće sa zatvorenom Tribinom Sever, izricane su im uslovne disciplinske mere, druge različite kazne, uključujući i novčane, tako da smo sve to uzeli u obzir prilikom izricanja današnje odluke. Na meču protiv Partizana ustanovljena je slaba organizacija susreta, nedolično ponašanje navijača domaćeg kluba i ubacivanje raznih sredstava u teren, od kojih je jedna petarda pogodila u glavu trenera Partizana Nikolića".

"S druge strane, Marko Nikolić, trener Partizana, je takođe u tekućem delu šampionata često ponavljao prekršaje i zbog toga je kažnjavan. Poslednja uslovna kazna mu je upravo istekla, pa je ka i njemu odlučivano kao prema nekome ko je ponavljao greške. Kazna treneru Nikoliću počinje da teče od momenta izricanja mere suspenzije, znači od 11. decembra 2014. godine", stoji u saopštenju Disciplinske komisije FSS-a.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here