Vesti
Le Fondr, Ninković i Grant slave posle Miloševog gola u poslednjem minutu aprilskog derbija

Do kraja fudbalske sezone u A-ligi ostale su još samo tri utakmice koje će rešiti pitanje šampiona Australije. Po običaju, to je vreme kada se svode računi, biraju najbolji igrači i tim godine, a među idealnih 11 i ove sezone našao se srpski fudbalski as Miloš Ninković. Statistika je samo potvrdila ono što svi znaju – da je Miloš jedan od najboljih igrača A-lige, a svakako neprikosnoveni “broj 1” na poziciji levog krila, na kojoj najčešće igra od dolaska u Australiju.

Na osnovu sveobuhvatne statistike koju prikuplja i obrađuje kompanija za sportsku analitiku Opta, idealni tim sezone 2019/2020. čine čak četvorica igrača Sidneja, trojica iz Pert Glorija, te po jedan fudbaler Melburn Sitija, Vestern Junajteda, Brizbejn Roura i Velington Finiksa.

– Lep je osećaj ponovo se naći u idealnom timu, naročito u sezoni kada smo po četvrti put osvojili titulu premijera A-lige. Međutim, sada sam potpuno fokusiran na završnicu sezone i sigutno bih menjao sva ova individualna priznanja za još jedan timski uzspeh i odbranu titule prvaka Australije – kaže Ninković za “Vesti”.

Najboljih 11 izgleda ovako: Endrju Redmejn (Sdiej) – Rajan Grant (Sidnej), Aleks Vilkinson (Sidnej), Aleks Grant (Pert), Liberato Kasase (Velington) – Nil Kilkeni (Pert), Miloš Ninković (Sidnej), Džej Ošej (Brizbejn), Dijego Kastro (Pert) – Besart Beriša (Vestern J), Džejmi Meklaren (Melburn Siti).

U obrazloženju izbora Miloša Ninkovića u idealni tim sezone navodi se da “nije iznenađenje da je srpska zvezda ponovo u timu sezone”. Analizirajući ukupan broj uspešnih dodavanja, asistencija, golova, dobijenih i izgubljenih duela, kao i pokrivenog prostora na terenu, Opta je izračunala da Ninković ima indeks 79,6 i da je ubedljivo ispred ostalih kandidata na poziciji levog krila.

“Ninković je bio ključni igrač Sidneja u osvajanju četvrte titule premijera. Iz otvorene igre stvorio je saigračima i sebi ukupno 38 šansi, što nije pošlo za rukom nijednom drugom igraču u njegovom timu. Imao je i impresivnu realizaciju za igrača sredine terena – iz ukupno 30 šuteva prema golu postigao je pet pogodaka, odnosno svaki šesti Ninkovićev šut završavao je u mreži rivala”, piše u analizi Opta.

U polufinalu na Pert

Fudbaleri Sidneja saznali su u subotu uveče ime rivala u polufinalu plej-ofa. Za plasman u finale Ninković i njegovi saigrači igraće protiv Pert Glorija, koji je iznenadio ove sezone vrlo dobri Velington u preliminarnoj rundi – 1:0. Sidnej i Pert će odigrati polufinalni duel u sredu, 26. avgusta od 20.10 na Benkvest stadionu u Paramati. Na istom stadionu, tri sata ranije, igraće se prvo polufinale, u kojem Melburn Siti čeka boljeg iz duela Vestern Junajted – Brizbejn Rour.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here