Beograd će ponovo biti domaćin velikog teniskog turnira iz serije 250, a i pored toga, Serbia open privukao je neke od najboljih tenisera na svetu, predvođene domaćinom Novakom Đokovićem.

Postoji želja da i Švajcarac Rodžer Federer bude učesnik, a direktor turnira Đorđe Đoković je otkrio kada će se to možda desiti.

– Nismo ga zvali ove godine, jer moramo da uzmemo u obzir naš budžet. Ne možemo da potrošimo sve na jednog igrača, ali se nadam da ćemo ga videti na turniru sledeće godine ili nekoj narednoj, pre nego što ode u penziju – rekao je Đoković u teniskom podkastu “Wish and Go”.

Novakov najmlađi brat je ponovio da je cilj Serbia opena da postane turnir iz kategorije 500, kojima već pripadaju takmičenja u Dubaiju i Barseloni.

– Ako nam to uspe, licencu ćemo otkupiti trajno. Zato smo pažljivo birali nedelju održavanja turnira, kako bismo imali veće šanse za tako nešto. To što se turnir u Beogradu održava kada i turnir u Barseloni ne menja stvar, jer ne bi bilo prvi put da se dva turnira iz serije 500 igraju paralalno – istakao je Đorđe.

Njegov brat i najbolji igrač sveta Novak Đoković neće imati poseban tretman na Serbia openu.

– Zamolio sam Novaka da ne učestvuje u organizaciji. Želimo da ima isti tretman kao i ostali igrači. Želim da uživa i da se ponaša kao igrač – objasnio je Đorđe Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here