Foto: Tanjug/AP
Košarkaška reprezentacija Slovenije Košarkaška reprezentacija Australije

Košarkaška reprezentacija Slovenije poražena je od Australije 107:92 u meču za 3. mesto i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama. 

Luka Dončić i njegovi saigrači odigrali su odličan turnir, borili se za medlaju, ali je meč sa Francuskom dobro iscrpeo Zmajčeke koji nisu imali dovoljno snage da dođu do bronze u svom debiju na Olimpijskim igrama. Najbolji pojedinac na terenu bio je Peti Mils koji je postigao 42 poena. Sa druge strane Luka Dončić je postigao 22 poena i bio je najbolji pojedinac u selekciji Slovenije.

Od starta meč je bio prilično neizvestan, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. Veliki pritisak, kao i na prethodnim mečevima, trpeo je Luka Dončić, a Australijanci su ga dobro čuvali. Do poluvremena, taktika Australije se isplatila za prednost od 53:45.

U nastavku, Australija je preuzela inicijativu i vodila, a najviše uzbuđenja viđeno je na samom kraju meča. U poslednjoj četvrtini prednost Australije iznosila je u jednom momentu 12 poena. Delovalo je da će meč privesti kraju mirno, ali se SLovenci nisu predavali i još jednom se vratili.

Tako je Čančar pokrenuo tim košem za tri poena, da bi Jaka Blažić, pre svega zahvaljujući odličnoj odbrani, ulio dodatno samopouzdanje i energiju i sebi i svojim saigračima.

Tako je prvo izborio nesportsku ličnu grašku kada je Petiju Milsu oduzeo loptu, da bi potom izborio i faul u napadu. Prepelič je bio siguran u prodorima kao i Luka Dončić pa je rezultat brzo bio 83:80 za Australiju.

Ipak, posle nekoliko furzioznih minuta usledio je pad u igri, a posle nekoliko izgubljenih loptu Australija beži na 90:80.

Dončić nije imao snage za novi preokret i pored odlične partije i do kraja Australija je dodatno uvećala prednost i osvojila bronzanu medalju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here