Ništa od primirja: Nastavljeni sukobi u pojasu Gaze

0

Obnovljeni sukobi: Najpre su tri rakete ispaljene iz Gaze pale na južni deo Izraela, na šta su oni odgovorili nizom vazdušnih napada
 

Prvi put posle višednevnog prekida vatre, izraelska vojska izvela je niz vazdušnih napada na pojas Gaze, kao odgovor na obnovljene raketne napade iz te oblasti na jug Izraela, potvrdila je izraelska vojska.

 

U napadu izraelske vojske gađana je Bejt Lahija, na severu palestinske enklave. Za sada nema podataka o žrtvama.

 

Izraelski naimenovani zvaničnik izjavio je danas da je ta zemlja naredila svojoj delegaciji u Kairu, zaduženoj za pregovore s Palestincima o prekidu primirja u pojasu Gaze, da se vrati u zemlju.

 

Prethodno su tri rakete ispaljene iz Pojasa Gaze pale na južni deo Izraela uprkos primirju i pregovorima koji se vode u Kairu o produženju prekida vatre, saopštila je izraelska vojska.

 

Rakete su pale u nenaseljenoj oblasti u blizini Birševa, na oko 40 kilometara od Pojasa Gaze, precizirao je portparol izraelske vojske.

 

On je dodao da je izraelski premijer Benjamin Netanjahu danas naredio da vojska odgovori na svako raketiranje sa palestinske teritorije.
 

Vojska je optužila palestinske borce za kršenje primirja i navela da "zadržava odbrambena i napadačka svojstva kako bi odgovorila na obnovljenu agresiju".

 

Napadi su izvedeni samo nekoliko minuta pošto su iz palestinske enklave ispaljene tri rakete na nenaseljenu oblast na jugu Izraela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here