Z. M.
Noćni vukovi

Povodom Dana pobede nad fašizmom na spomenik palim ruskim vojnicima u Beču položeni su venci, a među učesnicima odavanja pošte žrtvama Drugog svetskog rata bili su pripadnici „Noćnih vukova“ iz Srbije, Sverne Makedonije i Republike Srpske.

„Noćni vukovi“ su i ove, kao i ranijih godina planirali putovanje motorima kroz Evropu, do Berlina, ali pošto to nije bilo moguće usled ograničenja zbog pandemije korona virusa, njihovi članovi iz Srbije, Makedonije i RS, koji žive u Austriji odali su poštu polažući vence na spomenike žrtvama Drugog svetskog rata u Austriji.

Među njima bili su i veterani 63.padobranske brigade iz Niša.

– Skupili smo se danas u ograničenom broju, po pravilima države Austrije koja važe u vreme epidemije koronavirusa, da odamo počast svim žrtvama – vojnicima i učesnicima – Drugog svetskog rata u oslobađanju od fašizma. Došli smo pozdravimo veterane i da im se zahvalimo – poručili su „Noćni vukovi“.

Noćni vukovi

Oni su istakli da se ne sme zaboraviti da je Drugi svetski rat promenio istoriju, kartu sveta i ljudske sudbine.

– Mnogi se nisu vratili kućama. Po zvaničnim podacima bivši S S SR izgubio je više od 26 miliona ljudi u Velikom otadžbinskom ratu. Nalazimo se ispred spomenika herojima Crvene armije u Beču, koji je podignut u pomen na 17.000 crvenarmijaca koji su izgubili živote u bici za oslobađanje Beča tokom aprila 1945.godine. Zahvaljujući njima nama je darovana sloboda – podsetili su “Noćni vukovi”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here