Nova generacija stekla prijatelje

0

Igre iz Crnorečja: Izvođački ansambl domaćina
 

Da je to prijateljstvo pravo videlo se veoma dobro na njihovoj velikoj godišnjoj priredbi koja je okupila ne samo članove kluba i naše građane iz Štutgarta i okoline, već i one iz raznih gradova u Baden-Virtembergu kao i iz Roršaha u Švajcarskoj.

 

Učenici Dopunske škole na srpskom jeziku

Đački program

Posle otvaranja manifestacije himnom "Bože pravde" učenici Dopunske škole na srpskom jeziku profesorke Vesne Feltencer iz Šordnorfa predstavili su se kratkim programom. "Zdravicu srpskom narodu" Ljubivoja Ršumovića odrecitovali su Valentina Nikodijević, Nataša Milutinović, Sara Vasić i Nina Miletić. Druge pesme recitovali su Marija Vukašinović, Milana i Milica Miloradović, Jovana Radovanov, Valentina Avramović. Luka Mladenović, Miljan Milovanović, Ana Tomić i Nina Macogović. Pesmicama su se predstavili i Ilija Rilaka, Luka Filipović, Katarina Grković i Tina Miletić.

Druženje mladih započeto je uz folklor, pa je tokom godina prešlo u pravo prijateljstvo, ali i u porodice, jer se sve više mladih iz jednog udruženja zabavlja sa onima iz drugog i posle određenog vremena "desi se" i brak.

 

Ljubitelji srpskog folklora imali su priliku da vide pravi spektakl. Domaćini, igrači Nove generacije predstavili su se Igrama iz Srema (najmanje grupa), Igrama iz Crnorečja (izvođački ansambl), dok se srednji ansambl predstavio spletom srpskih narodnih pesama.

 

Igre iz Bele Palanke izveli su članovi "Svetog Save" iz Gepingena, Bosilegradsko Krajište članovi dečjeg ansambla Dukati iz Štutgarta, "Oj, ovčice kalušice "- Igre iz Kosovskog Pomoravlja izveo je dečji ansambl SKC "Vuk St. Karadžić" iz Raštata, dok se njihov izvođački ansaml predstavio Igrama iz Pčinja.

 

Gosti iz Švajcarske iz KUD "Vuk Stefanović Karadžić" iz Roršaha odigrali su i Igre iz Donje Jasenice. Profesor muzike Zoran Petrović je sa svojim učenikom Johanom Ripsenom odsvirao pesmu Krčma u planini i srpska kola.

Manifestaciju je vodila nasmejana i šarmanta Sandra Conić, sve goste je pozdravio predsednik Saša Vićentijević (pored učesnika i predstavnike klubova "Njegoš-Tesla" iz Švebiš-Gminda i Zavičaj iz Hajlrona) dok je protonamesnik Stanko Rakić iz Štutgarta blagosiljao skup. Za dobro raspoloženje bio je zadužen Šmeki bend, a za dobru uslugu članovi Nove generacije.

Uz veselu atmosferu i poklone "Vesti", inače pokrovitelja ove manifestacije, veselilo se do ranih jutarnjih sati.

 

Prota Rakić i najmlađa igračica Jelena

Zahvalnice

Tokom večeri Saša Vićentijević, predsednik Nove generacije i potpredsednik kluba Dragan Đorđević zahvalili su svima koji nesebično pomogli srpski narod tokom majskih poplava. Zahvalnice su dobili Kristof Sug, šef firme Tom u Šorndorfu, firma Hartman, frizerski salon Srbislava Trifunovića, firme Vasić, Stoičević, Božić, Nija i Vasiljević Transport (svi iz Šorndorfa i okoline osim Božića koji je iz Kirhajm Teka).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here