Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović doneo je odluku da se registarske tablice ne menjaju posle isteka roka od devet godina od dana izdavanja.

Shodno izmenama Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila, koje je potpisao ministar, registarske tablice se neće menjati nakon pomenutog roka, kako je to do sada bilo propisano i što je trebalo da počne da se primenjuje od danas.

Registarske tablice moraće da se menjaju samo ukoliko usled dotrajalosti ili oštećenja postanu neupotrebljive, kao i u slučajevima kada vozilo bude registrovano u drugom registarskom području, kad se izgube, ukradu ili budu uništene, preneo je Tanjug.

Od danas će se izdavati i saobraćajne dozvole sa neograničenim rokom važnosti, a vlasnici vozila kojima su dozvole izdate pre 1. januara 2020. godine, u kojima je upisan rok važnosti, nakon isteka tog roka mogu ih zameniti za nove saobraćajne dozvole koje su trajne.

Iz MUP-a preporučuju vlasnicima vozila da zamene saobraćajnu dozvolu posle isteka njene važnosti, radi nesmetanog korišćenja vozila u inostranstvu.

1 COMMENT

  1. AMATERSKI ZAKON?

    Zakon o saobraćaju je rađen desetak godina i stupio je na snagu pre deset leta. Radili su ga eminentni stručnjaci i profesori (Vujanović i dr) sa Saobraćajnog fakulteta. Samo što je stupio Zakon na snagu promenili su način korišćenja zimskih guma ( samo po ledu i snegu), jer je bio stroži nego u Švedskoj i Norveškoj. Sada se menja pravilo korišćenja tablica na automobilima, ograničenje na 9 godina, kao da su noseći elementi vozila, a ipak su metalne. Doktor Stefanović je to promenio, pametno. Takođe, vremensko ograničenja čuvanja prve pomoći, zbog jednog ili dva elemenata. Ako ne umemo da skovemo zakon neka prepišu sa Zapada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here