Najbolji teniser planete Novak Đoković, trenutno je u Beogradu, gde se priprema za nastavak sezone. To je ujedno bio i povod da porazgovara sa medijima na teniskim terenima 25. maj i odgovori na brojna pitanja. 

Tokom druženja Đoković je preneo svoje utiske iz Australije gde je osovjio ATP Kup, a potom i Australijan open, pričao je i o rivalstvu sa Federerom i Nadalom, a otkrio je i četiri postulata svoje tehnike i vere koja mu pomaže u najtežim momentima

– Prvo, postoje razne tehnike disanja koje mogu da se primene da smanje puls, smire um i omoguće ti da se oporaviš da se usredsrediš na određeni cilj.

– Drugi je vizualizacija, da nešto kada u svom umu osmislite, to možete da ostvarite. Ono što zamislite, to može da se ostvari. Ja imam veliku veru u sebe i slike koje sebi prezentujem. Kada se one kontinuirano ponavljaju, one se uvećavaju i onda postanu realnost, ali to ne znači da vi treba da prestanete, već samo da nastavite sa tim i onda ste jači i u fizičkom smislu.

– Pomenuli smo i treću stvar, to je zamišljanje nekog člana vaše porodice, sna, nešto što vam daje snagu i gorivo, to je nešto što je nešto mnogo moćno.

– I naravno, vera, vera u Boga koja vam daje snagu, da nešto može da se ostvari, jer je teško objašnjivo, ali i veoma jednostavno. Mi smo deo univerzalnog sistema, verujem da nas anđeli posmatraju i da je Bog sa nama kada zastupamo svoje životne vrednosti i to zastupamo kako iznutra tako i spolja i onda budemo nagrađeni kada nam najviše treba.

Da podsetimo, Novak posle osvajanja Australijen opena, i boravka u Beogradu, sezonu nastavlja turnirom u Dubaiju koji počinje 24. februara.

1 COMMENT

  1. E moj Nole Ti moras sve da otkrijes i da odes na P ti bi javi gdje si BIO . Tvoj Zivot ne Traba niko da zna sta jedes sta radis umno a i fizicki
    A pazi sta pricas o svijoj famile Puno Ti Srece zelim Povuci se malo pusti sta drugi pricaju i pisi.
    Ignorisanje je njabolje oruzje to najvise jedi tvoje protivnike
    BUDI malo MUDAR
    NIK

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here