Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je nedavno Sretenjski orden prvog reda Sportskom društvu Radnički, koje proslavlja 100 godina postojanja.

Zbog zasluga u sportu tokom gotovo 100 godina postojanja i dugogodišnje istorije u kojem je Radnički dao 17 narodnih heroja, izgubio 118 članova koji su dali živote u Drugom svetskom ratu, 300 reprezentativaca, 20 olimpijskih medalja, logično je zašto je legendarno sportsko društvo sa Crvenog krsta dobilo ovo odlikovanje.

Orden je u ume Radničkog primio legendarni košarkaški trener Dušan Duda Ivković, a klub se povodom toga oglasio saopštenjem koje prenosimo u celosti.

– Sportsko društvo „Radnički“ ovim saopštenjem želi da upozna celokupnu javnost da je 15. februara 2020. godine Ukazom Predsednika Republike Srbije odlikovano Sretenjskim ordenom prvog stepena za zasluge u sportu.

View this post on Instagram

"Čestitam veliki državni i nacionalni, ali i crkveni praznik Sretenje Gospodnje, veliki dan u našoj istoriji i važan dan za našu zemlju. Kažu da je u revoluciji najteže napisati kraj, a Srbija je to uradila na najlepši način. Srpska revolucija je bila borba za slobodu. Danas smo deo slobodnog i demokratskog sveta. Za nas neuspeh ne postoji kao opcija. Moramo da učinimo sve da naše ljude vratimo u našu Srbiju. Moramo da budemo postojani i snažni i da kažemo da su za nas mir i stabilnost jedini izbor. Našem narodu ma gde da živi potrebna je Srbija, koja radi i napreduje. Moramo da ljubimo zemlju svoje dece, a ne svojih pradedova. Živela sloboda, živela Srbija!"

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

– Sportsko društvo „Radnički“ koristi ovu priliku i zahvaljuje se gospodinu Aleksandru Vučiću, Predsedniku Republike Srbije, što je prepoznao svu predanost našeg sportskog društva afirmaciji sporta, olimpijskog duha i slobodarskih ideja koje negujemo već čitavi vek i adekvatno nagradio naše društvo dodeljivanjem ovog visokog državnog priznanja.

– Sportsko društvo „Radnički“ se ovom prilikom takođe zahvaljuje i svim svojim prijateljima, sportskim kolegama i saradnicima koji su bili uz nas svo ovo vreme, koji nas nisu napuštali kad je bilo najteže već su iskreno i bezrezervno verovali u nas.

– Nadamo se da ćemo i našu jubilarnu, stotu, godinu postojanja dočekati zajedno i obeležiti na način dostojan ovog visog znamenja kojim smo odlikovani, naše istorije i ostvarenih rezultata i da ćemo svi zajedno ući u svoj drugi vek postojanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here