Novak sa Monakom u Parizu

0

Đoković, koji je u Parizu postavljen za trećeg nosioca, bio je slobodan u prvom kolu, dok je Monako danas savladao domaćeg predstavnika Žeremija Šardija 2:0, po setovima 7:6,7:5.

 

Monako je trenutno 30. igrač sveta, a sa Đokovićem se do sada sastajao dva puta, i to oba na gren slem turnirima, gde je izlazio kao gubitnik. Đoković je 2007. na US Openu slavio sa 3:1 u 1/16 finala, dok je 2005. godine u prvom kolu Vimbldona pobedio maksimalnim rezulatom.

 

Đoković, koji je u nedelju u finalu Bazela savladao prvog reketa sveta, Rodžera Federera, osvojio je ove sezone četiri trofeja, ali nijedan od "velikih" (Masters 1000, GS).

 

"Neki kažu da baš zbog toga nisam igrao dobro u 2009. godini. Jeste da nisam osvojio nijedan turnir iz tih kategorija, ali sam bio konstantan i zbog toga sam zadovoljan. Bilo je malih problema kada sam promenio reket, možda sam glavom bio malo van terena u tim momentima, ali sada sam povratio ritam i koncentraciju. Trofej u Bazelu mi je pomogao da još više podignem samopouzdanje pred početak Pariza i nastupa u Londonu", izjavio je Đoković, koji je pored četiri trofeja imao i pet finala (tri na Masters 1000).

 

Masters u Parizu poslednji je turnir u sezoni, pre završnog Masters kupa u Londonu, kada će se od 22. novembra nadmetati osam najboljih tenisera sveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here