EPA/James Ross
Novak Đoković

Novak Đoković ovog ponedeljka započinje 413. nedelju kao najbolje rangirani teniser na svetu.

Nije sve baš mirno na listi najboljih svetskih tenisera, pa je tako došlo do čak tri promene u Top 10 ATP liste.

Srpski teniser se trenutno odmara i ne igra nigde, ali razlika u njegovu korist uprkos tome raste. Đoković sada ima 9.855 bodova i povećao je za 150 razliku sa drugoplasiranim Karlosom Alkarasom. On je branio 250 bodova iz Buenos Ajresa, ali je neočekivano izgubio od Nikolasa Đarija u polufinalu, pa je završio na 9.105.

Alkarasa naredne nedelje očekuje turnir u Rio de Žaneiru, gde je prošle godine u finalu izgubio od Kamerona Norija. To znači da bi popravio bodovnu razliku, mora da osvoji titulu u Brazilu. Ni posle toga ne može da se domogne prvog mesta jer mora da brani bodove u Indijan Velsu.

S druge strane, Novak u martu ne brani ništa od prošle godine, pa bi mogao i da pređe brojku od 10.000 ATP bodova u mesecu koji nam predstoji.

Janik Siner je osvojio trofej u Roterdamu i popravio je plasman za jednu poziciju, pa je sada na trećem mestu, na kojem je smenio Danila Medvedeva, koji se nalazi na jednoj poziciji ispod.

De Minoru je finale donelo 240 poena i deveto mesto, dok je Tejlor Fric pao za poziciju niže i sad je deseti sa 3065 poena. Iz prvih deset je ispao Stefanos Cicipas, koji je izgubio 35 bodova.

Što se tiče srpskih tenisera, Laslo Đere je 35, Miomir Kecmanović 54, a Dušan Lajović je četiri pozicije ispod njega.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here