EPA-EFE

Novi klasteri koronavirusa u Austriji vezani su za manifestacije u zatvorenim prostorima, proizlazi iz analiza aktuelne situacije.

Ministar zdravlja Rudolf Anšober pre svega je zabrinut zbog regionalnih žarišta i smatra da je uzrok tome smanjenje svesti od opasnosti od koronavirusa u delovima stanovništva.

Novi klaster u pokrajini Gornjoj Austriji, takođe je prouzrokovan jednom manifestacijom u zatvorenom prostoru. Tako je 38 osoba u Lincu zaraženo koronavirusom, od kojih 15 pripada jednoj rumunskoj verskoj zajednici i njihovom okruženju.

Oni su prisustvovali verskim službama u malom prostoru, a grad Linc smatra da tom prilikom nije poštovana mera obavezne distance. I pored toga, posledica neće biti, izuzev apela gradskih vlasti na samoodgovornost građana. Međutim, ova verska zajednica je otkazala dalje verske službe.

I u Salcburgu je jedan klaster “izazvao” sastanak rotarijanaca, tokom kojeg se 22 osobe zarazilo koronavirusom. Veće širenje je sprečeno tako što su brzo ustanovljeni kontakti i otkriveno najmanje devet slučaja zaraze pre pojavljivanja simptoma.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime