VSS

Vaterpolo reprezentacija Srbije boriće se za sedmo mesto na Evropskom prvenstvu. Izabranici Uroša Stevanovića poraženi su od Grčke sa 12:10 (3;5, 4:2, 1:1, 4:2), pa sada čekaju epilog duela između Crne Gore i Rumunije, kako bi saznali ime rivala u borbi za sedmo mesto, kao i ime rivala na Svetskom prvenstvu.

Naime, ukoliko Crna Gora opravda ulogu favorita protiv Rumunije, na Svetskom prvenstvu u Dohi, Srbija bi igrala sa Crnom Gorom, selekcijom SAD i Japanom, a rival u borbi za sedmo mesto, bili bi Rumunija. U slučaju iznenađenja, Rumunija bi bila rival Srbiji u Dohi, a Crna Gora bi igrala protiv Mađarske, Španije i Kazahstana.

Golove za Srbiju postigli su: Dušan Mandić tri, Marko Radulović i Đorđe Lazić po dva, Sava Ranđelović, Nikola Lukić, Strahinja Rašović po jedan. Prevagu na tasu Grčke doneli su Konstantinos Genidunijas i Janis Funtulis sa po tri, odnosno Konstantinos Kakaris sa dva gola.

Srbija je u razigravanje od petog do osmog mesta ušla posle bolnog poraza na peterce od podmlađene selekcije Mađarske, dok je Grčka izgubila od Hrvatske u četvrtfinalu. Utakmica nije imala veliki rezultatski značaj, ali je na talonu bio prestiž, pa je usledila velika borba za svaku loptu i pedalj bazena.

Srbija je odlično otvorila meč, dobila je prvu deonicu sa 5:3, a strelci su bili Ranđelović, Lazić, Radulović, Strahinja Rašović i Lukić. Grčku su u igri držali Kakaris, Funtulis i Genidunijas. Do kraja prvog poluvremena, Grčka je stigla do egala – 7:7. Guvecis je pogodio za 4:5, Mandić za 6:4, a zatim je usledil mini serija Grčke u režiji Vlahopulosa, Nikolaidisa i Genedijunasa. Izjednačene je doneo Mandić.

U trećoj deonici, viđen je rat nerava i samo dva gola. Lazić je bio precizan za 8:7, a Funtulis za 8:8. Očekivala se velika borba i neizvesna završnica, ali… Ali, Grčka je odigrala sjajno u četvrtom kvartalu. Srbija je imala problema sa realizacijom, a Grčka preko Alafragakisa, Genidunijasa i Funtulisa stigla do 11:8. Srbija se nije predavala, Mandić je pogodio za 9:11, ali je već u sledećem napadu precizan bio Kakaris – 12:9.

Nadu je na nešto više od dva minuta pre kraja vratio Radulović – 10:12.Srbija nije iskoristila napad sa igračem više, a vreme je radilo za Grčku…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here