Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno sa kiparskim Apolonom 1:1 u prijateljskom meču na pripremama u Austriji.

Vladan Milojević je izveo ekipu u istom sastavu kao i tokom vikenda, u proveri protiv rumunskog Kluža.

Od prvog minuta zaigrali su: Popović – Gobeljić, Stojković, Milunović, Rodić – Čaušić, Ivanić, Jevtović, Marin, Ben – Boaći.

Tokom uvodnih pola sata fudbala nije bilo golova. Zvezda je “držala” loptu, Kiprani su čekali šansu iz prekida, a sudija je u 23. minutu poslao ekipe na pauzu zbog velike vrućine. Četiri minuta kasnije, Ričmond Boaći je ušao u duel sa golmanom rivala i zamalo mu uzeo loptu, ali je posle kraćeg “remplovanja” čuvar mreže ipak izbio loptu u korner.

Najbolju šansu u prvom delu Zvezda je stvorila u 40. minutu, kada je Filip Stojković centrirao, a El Fradu Ben sa 11 metara šutirao glavom – pored gola.

Početkom nastavka, na mesto desnog beka ušao je Jirka, zamenivši Stojkovića. U takvoj situaciji, Gobeljić se “prebacio” na mesto centralnog defanzivca. Desetak minuta posle te promene, Apolon je poveo, udarcem Argentinca Emilija Zelaje posle prekida, u gužvi.

U 60. minutu – šansa za Zvezdu, ali i veoma loš šut Ričmonda Boaćija. Lopta je otišla daleko preko gola, u trenucima u kojim je šansu da debituje dobio i novi golman crveno-belih, Nikola Vasiljević. Nedugo potom, gađao je i Mirko Ivanić, pod očiglednim i ipak nedosuđenim prekršajem Selimovića.

Napadali su crveno-beli do kraja i to im je donelo izjednačenje u završnici, pogotkom Nemanje Milunovića posle centaršuta sa leve strane. Isto kao i protiv Kluža, kada je strelac bio Vujadin Savić, Zvezdini štoperi bili su najviši u skoku i za sada su postigli oba gola za ekipu Vladana Milojevića u Austriji.

Na klupi crveno-belih na početku današnje provere sedeli su novi golman Vasiljević, kao i starosedeoci – Jovičić, Vulić, Ebisilio, Simić, Gavrić, Konatar, Jirka, Vukanović, Stanojev, Krstović.

Zvezda je do sada na pripremama bila bolja od Vindišgarstena (7:0) i remizirala sa Klužom (1:1).

U Austriji crveno-beli biće do 2. jula i do tada imaće provere još protiv Zenita iz Sankt Peterburga u Salcburgu i Blau Vajsa u Vindišgarstenu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here