Novi Sad: Šarićevi hoteli “zamrznuti”, ali rade

0

 Hotel "Putnik" u centru Novog Sada
 

U to su danas mogli da se uvere novinari, snimatelji i fotoreporteri, koji su na poziv Ministarstva pravde imali priliku da posete hotele "Putnik" i "Vojvodina", kao i kineski restoran "Sečuan", riblji restoran "Dunavska oaza" i kafanu "Lipa", sve u užem centru grada.

 

Prema rečima predstavnika pomenutog resora rešenjem od 12. aprila Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom je privremeno zaplenila 70 odsto akcija tih ugostiteljskih objekata od Konzorcijuma preduzeća "Maestral turs" iz Budve i akcionarskog društva za hotelijerstvo i ugostiteljstvo "Palić" iz Subotice".

"Svi ti objekti normalno rade, a njihov Upravni odbor bi trebalo u kratkom roku da sazove vanrednu sednicu Skupštine akcionara, na kojoj će se birati novo rukovodstvo firme", dodao je funkcioner Ministarsva pravde, koji nije želeo da mu se pominje ime.

Novo rukovodstvo bi trebalo da upravlja preduzećem sve dok sud, eventualno, ne donese odluku o trajnom oduzimanju imovine stečene kriminalom, koja onda prelazi u vlasništvo države.

 

"Putnik" je delimično izgoreo u požaru 12. decembra 2007. godine, kada su tri osobe poginule, a osmoro gostiju je povređeno. Posle šest neuspelih aukcija prodat je "Maestral tursu" i "Paliću", koje je tada zastupao Nebojša Jestrović.

Novi vlasnici su platili 203,3 miliona dinara, za 100.000 više od početne cene, uz obavezu da u hotel investiraju još najmanje 80 miliona evra, što je, navodno, i učinjeno.Hotel se nalazi u okviru "Tanurdžićeve palate", čiji naslednici traže da im se imovina vrati na odnovu Zakona o denacionalizaciji.

 

"Vojvodina" je zdanje sagrađeno još 1854. godine i decenijama je bila sedište kulturnog, zabavnog i političkog života Novog Sada. Hotel se najpre zvao "Carica Jelisaveta" (po Eržebet, supruzi Franje Josifa), potom "Kraljica Marija" (po ženi Aleksandra Karađorđevića), a od 1945. nosi sadašnje ime.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here