Aktivnosti u FIBA na marginama Svetskog prvenstva u Kini.

Proslavljeni nemački košarkaš Dirk Novicki (41), koji je posle 21 sezone u Dalasu završio NBA karijeru, imenovan je za predsednika Komisije igrača, tela pri Svetskoj košarkaškoj federaciji (FIBA) koje treba da doprinese razvoju organizacije sa stanovišta aktivnih i bivših košarkaša. Od 2014, kada je Komisija osnovana, na njenom čelu je bio Vlade Divac.

Noviski po automatizmu postaje i jedan od 25 članova Centralnog borda FIBA. U Komisiju je ušao i Dejan Majstorović, naš reprezentativac u basketu 3 na 3, novom olimpijskom sportu, koji će da zastupa interese svojih kolega. Član je postao i Slovenac Marko Milić (42), nekadašnji košarkaš Olimpije i Reala.

– Počastovan sam što sam izabran na važno mesto jer bi trebalo da donesem glasove igrača za sto na kojem se donose odluke. Radujem se što ću s aktivnim i penzionisanim igračima raditi na tome da se i njihovi interesi uvaže s ciljem unapređenja našeg voljenog sporta – rekao je Novicki, koji se s američkim asom Kobeom Brajantom i košarkaškim junakom Kine Jao Mingom ambasador Mundobasketa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here