Novogodišnji koncert na Kolarcu

0

Natalija Isaković

Koncert organizuje Centar za muziku Kolarčeve zadužbine u saradnji sa Artlink-om, čiji je žiri Nataliju Isaković (21) proglasio za najperspektivnijeg mladog umetnika u 2009. godini i dodelio joj nagradu "Artlink-Audi".

 

 

Natalija Isaković je rođena u Šapcu 17.06.1988. godine. Završila je osnovnu i srednju muzičku skolu "Mihailo Vukdragović" u Šapcu na odseku za violinu, u klasi prof. Jasne Nikolić.

 

Već tada je osvajala brojne domaće i međunarodne nagrade, a 2005. godine upisuje Fakultet muzičkih umetnosti u Beogradu.

 

Gran pri takmičenja "Petar Toškov" osvojila je 2006. godine, nakon čega na internacionalnom takmičenju "Remember Enesco" osvaja drugu nagradu, specijalnu nagradu za izvođenje zadate kompozicije i specijalnu nagradu za umetnički doprinos takmičenju, tj. nagradu predsednika žirija Eduarda Šmajdera, zahvaljujući kojoj je postala član svetskog kamernog orkestra "I Palpiti", u kome svira 26 laureata i pobednika takmičenja iz celog sveta.

Na poziv čeliste Jana Foglera, 2007. je bila član evropskog omladinskog simfonijskog orkestra "Moritzburg academy".

 

Pohađala je majstorske kurseve mnogih eminentnih profesora, a 2008. je postala član Simfonijskog orkestra jugoistočne Evrope i "Gustav Mahler Jungenorkester-a" (osnivač orkestra 1986.godine bio je čuveni dirigent Klaudio Abado) sa kojim je učestvovala na uskršnjoj turneji 2008. godine po čitavoj Evropi.

 

Pohađala je "Mahler Academy" u Bolcanu u Italiji, a trenutno je redovni student lV godine Muzičke akademije u Beogradu u klasi prof.Vesne Stanković-Mofat.

 

Tokom dosadašnje karijere je sarađivala sa velikim brojem vrhunskih svetskih umetnika, a juna 2009. upisala je Univerzitet umetnosti u Beču, u klasi prof. Kristijana Altenburgera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here