O čemu su Nikolić i Putin pričali 40 minuta?

0

Putin je zahvalio Nikoliću, izrazivši duboku privrženost svom sagovorniku kao ličnom prijatelju
 

U razgovoru koji je vođen na inicijativu ruskog predsednika, Nikolić je izrazio privrženost Srbije prijateljstvu sa Ruskom Federacijom i istakao da prijatelji jedni druge nikada ne kažnjavaju, a posebno ne u periodu krize.

 

"Reperkusije takve odluke bile bi dalekosežne i negativno bi se odrazile na čitavu našu ekonomiju", podvukao Nikolić, koji je izvestio Putina koje količine gasa su potrebne Srbiji i da bi bilo dobro uvesti "Toling sistem".

 

Dva predsednika su razgovarali i o drugim temama među kojima je i projekat "Petrohemija", a Nikolić je zamolio da se obezbedi snabdevanje gasom hemijske industrije Srbije po povoljnijim cijenama, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

 

"Veoma nam je značajna podrška oko formiranja Ruskog investicionog fonda čija bi sredstva bila namenjena poljoprivrednoj proizvodnji i farmaceutskog indrustriji orijentisanoj ka ruskom tržištu", rekao je Nikolić.

 

Putin je detaljno izvestio Nikolića u vezi sa gasovodom "Južni tok", kao i u vezi sa gasovodom, koji će ići preko Turske.

 

"Raduje me što je robna razmena značajno uvećana u proteklom periodu", naglasio je Putin i izrazio spremnost da prihvati incijativu predsednika Srbije da se proširi lista proizvoda koji se izvoze bez carine u Rusku Federaciju.

 

Kada je reč o izvozu srpske automobilske industrije u Rusiju, Putin je napomenuo da postoji načelna saglasnost i da će ta odluka uskoro biti donesena.

 

Putin je zahvalio Nikoliću, izrazivši duboku privrženost svom sagovorniku kao ličnom prijatelju i predsedniku naroda koji neobično voli.

 

Razgovor je protekao je u veoma srdačnoj i prijateljskoj atmosferi i trajao je više od četrdeset minuta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here