Obama: Hamas da oslobodi izraelskog vojnika!

0

U Gazi se ne smiruje (Foto: Ilustracija)
 

Obama je ocenio da će biti teško vratiti na snagu prekid vatre između Hamasa i Izraela koji je danas prekršen. Međutim, prema njegovim rečima, SAD će nastaviti s naporima da se dođe do novog prekida vatre. Obama je rekao da je Izrael poštovao dosadašnji prekid, ali da je došlo do njegovog kršenja.

 

Putin zanemaruje interese Rusije

Barak Obama je rekao da Vladimir Putin radi protiv interesa svoje zemlje, pošto zanemaruje učinak koji imaju sankcije zapada.

– Učinili smo sve što možemo da podržimo ukrajinsku vladu i odvratimo Rusiju od dubljeg zadiranja u Ukrajinu. No ograničenja postoje u onome što SAD može učiniti ako (predsednik) Putin i Rusija nastave da zanemaruju vlastite dugoročne interese – rekao je Obama.

 

Prema njegovim rečima, SAD su uradile sve što je moguće da podrže ukrajinsku vladu i odvrate Rusiju, ali – osim posezanja za ratnom opcijom – postoje ograničenja u pogledu onog što SAD mogu da urade.

 

Predsednik SAD je rekao da je veoma tužan zbog onog što se dešava u Gazi i da želi da se učini sve što je moguće da ne ginu palestinski civili.

 

Prema njegovim rečima, Izrael mora biti u stanju da se brani, a neodgovorne akcije Hamasa su dovele civile u opasnost. Prekid vatre koji je postignut uz posredovanje SAD i Ujedinjenih nacija propao je posle samo dva sata pošto je stupio na snagu.

 

Gaza: Izraelski tenkovi prekršili primirje; ima mrtvih

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here