EPA/MURTAJA LATEEF
Foto: Ilustracija

Televizijski kanal “RT Arabik” i agencije “Kurdistan24” i “Sana” objavili su video snimak na kome se vidi sukob američkih vojnika i lokalnog stanovništva u selu u blizini grada Kamišli na istoku Sirije.

Na snimku je zabeležen odlazak sa mesta incidenta američkog konvoja na koji su lokalni žitelji bacali kamenje. Takođe se vidi da je jedno oklopno vozilo oštećeno usled napada Molotovljevim koktelom, a vidi se i avion, najverovatnije, američkog vazduhoplovstva, koji ispaljuje lažne mete.

Na jednom snimku agencije Sana prikazana je svađa jednog od meštana koji u rukama drži zgužvanu američku zastavu i tri američka vojnika, a na drugom nekoliko ruskih oklopnih vozila, pristiglih na mesto događaja.

Kako se navodi, do konflikta je došlo nakon što su vladine snage na jednom od kontrolnih punktova pored tog sela zaustavile američki konvoj koji je skrenuo sa maršrute.

Posle toga je između američkih vojnika i lokalnog stanovništva došlo do sukobljavanja, posle kog su pripadnici američke vojske otvorili vatru na žitelje.

U incidentu je poginuo i 14-godišnji dečak, a još jedan stanovnik je ranjen. Sukob je prekinut zahvaljujući ruskim vojnicima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here