Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović obraća se javnosti na Malom Kalemegdanu povodom turbulentnog otvaranja sezone crveno-belih.

 

– Ovo je sve redovno ništa vanredno. Neću praviti uvod, već da pređemo odmah na pitanja. Da ne bude bilo kakvih nagađanja. Milan Tomić se danas sporazumno rastao sa Crvenom zvezdom. Sve je u najboljem redu. Milan je osvojio tri trofeja, vratio Zvezdu u Evroligu. Nista neobično. Nije se desila neka ujdurma što sam pročitao u nekim medijima.

Predsednik crveno-belih govorio da je Zvezda i ranije menjala trenere na startu sezone.

– Nije tačno da nije bila praksa Crvene zvezde da menja trenera na početku sezone. Promenili smo Milovana Lazića. Na obostranu inicijativu smo došli do raskida saradnje. Pritisak je veliki i stalno se javljaju patološke laži od čuvenih novinara jutjubera, turskih novinara… Sa Milanom sam imao konstruktivne analize kako i na koji način da idemo dalje. Zajednički smo analizirali i doneli zaključke.

Na red je potom došao novac, odnosno obraćanje ministra finansija o tome koliko je država dala novca košarkaškim i fudbalskim klubovima „večitih rivala“.

– Naše i cifre Siniše Malog se potpuno slažu. Crvena zvezda je dobila više para od Partizana, ali kada je fudbal u pitanju drugačije je. Kako je ispalo da je košarkaški klub dobio više para? Mi još nismo dobili 376.573.408 dinara. To je projektovani prikaz za ovu sezonu. Zaključno sa 26.9.2019. Crvena zvezda je dobila milijardu i 588 279. Zvezda je napravila faktoring koji dospeva tek u sledećoj sezoni sa nekoliko državnih sponzora. To smo uradili ove godine kada smo ušli u Evroligu. Dakle, nije tačno da smo dobili više.

Mi smo plaćali porez, 5.890.000 evra smo prosečno trošili, to gledam od 2011. do danas. Prihod od budžeta grada smo 45.792.335 dinara. To je u periodu od 2011. do 2019, a od 2014 do 2019. Sve se slaže. Neka svako vodi računa o svojim parama. Kod Zvezde funkcioniše sve preko računa. Kontroliše nas domaća revizija i revizija Evrolige. Ne možete da se takmičite u Evroligi ako ne postoji finansijski fer-plej.

Igrači neće snositi posledice

– Nismo razmišljali o otkazima nekih igrača. Selekcija je dobra, ali ništa ne mogu da isključim. Sarađujemo sa FMP-om i OKK Beogradom i imamo odakle da povučemo igrače ako bude trebalo. Trenutno zdravstveni problem ima Derik Braun. Nadam se da će Kuzmić biti spreman za 10-15 dana. Bili su problemi sa Stratosom i Gistom ali nadam se da će biti spremni za Barselonu. Dogovorićemo se ko će da vodi tim, a možda nam i kurir javi ranije.

Nebojša Čović se zatim osvrnuo na slabije rezultate Zvezde

– Sve je ovo sport, ne može uvek da se pobeđuje. Protiv Budućnosti nismo odigrali kako treba. Mogli smo da dobijemo i Makabi. I ako temeljno gledate Zvezdu, gledajte i druge. Samo treba da budemo strpljivi. Sad sve više gledam prenose košarke uz muziku jer su komentari u prenosu divni.

Na red je morala da dođe i priča o novom treneru

– KK Crvena zvezda je uvek otvorena za konstruktivne predloge. David Blat novi trener Zvezde? To je u domenu licitacije, a i čovek se razboleo. Sećate se kada je Zvezda dovela mladog Alimpijevića, on je tako mlad imao 11 pobeda u Evroligi, pobedio Real, Valensiju… igrao finale ABA lige. A onda je usledio napad. Nemamo pare da plaćamo trenera 500 ili 600 hiljada evra. Moramo da imamo strpljenja i da istrpimo mlade stratege. Nismo baš dobar ambijent za strane trenere, ceo region. Ko god da dođe na mesto trenera, imaće potpunu podršku. Za sada izgleda da će tim protiv Barselone voditi Andrija Gavrilović, ne znam da li će on ući u analizu za stalnog trenera, radi dobro posao i neću nikoga da eliminišem.

1 KOMENTAR

  1. Čoviću poštenjačino ti jim kaži, jer ti si pare brojao i vaša i njihove!Ne znam kako samo mogu tako bezočno da lažu i Partizan i vlada i novinari!Teško je poštenom čoveku, kad su oko njega samo lopovi i lažovi!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime