Screenshot/orf.at

Otac (54) i tri sina (22, 25, 28), poreklom iz Severne Makedonije uhapšeni su posle vatrenog okršaja sa bosanskim državljanima u bečkom Floridsdorfu.

Državljani BiH su ranjeni u tom sukobu i prevezeni su u bolnicu. Sa njima je bio i Iranac, koji je takođe ranjen.

Kako prenose mediji, tri ranjena bosanska državljana starosnog uzrasta od 22, 26 i 27 godina, navodno su braća ili su u bliskim rodbinskim vezama. Svi ranjeni su van životne opasnosti.

Iako je prvobitno objavljeno da su uhapšena četiri državljaa BiH, danas je priča dobila svojevrstan zaokret nakon što je policija detaljnije istražila sukob.

Prema prvim rezultatima istrage, do pucnjave je došlo posle svađe na ulici zbog dugogodišnjih razmirica između ove dve porodice. Navodno se došlo do saznanja da je motiv pucnjave zapravo žena, tj. sukob oko žene, rekao je policijski portparol Markus Ditrih.

Kako prenose mediji, o svađi između dve porodice navodno se ranije raspravljalo i na društvenim mrežama.

Inače, počinioci su uhvaćeni u blizini mesta zločina samo 90 minuta nakon pucnjave – posle velike potere u kojoj su učestvovale i austrijske “Kobre”. Osumnjičeni su pobegli u dva automobila koja su bila parkirana kod stambene zgrade u Floridsdorfu.

– To je omogućilo dobijanje informacija koje su dovele do mesta gde se nalaze osumnjičeni počinioci – rekao je portparol policije Markus Ditrih.

1 COMMENT

  1. Kuku, i veliki Trojanski rat je izbio “zbog 1 žene”, a i zadnji rat u BiH je izbio zbog “1 bosanskog pucnja na srbskoj svadbi”…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here