Obradovan poklonima i pažnjom

0

Nikola Jović
 

Reč je o 200 dolara dugogodišnjeg dobročinitelja i imenjaka Nikole iz Sidneja, kao i 100 dolara Rajke Tarlać iz istog grada. Stigao je u pratnji majke Danijele, nasmejane i raspoložene. Razlog tome su i dobri rezultati lekarske kontrole.
– Pre svega, od srca hvala tim divnim ljudima koji do dana današnjeg ne zaboravljaju našeg sina i povremeno ga obraduju na ovakav način. Hvala Bogu i ova kontrola je pokazala da je sve u redu i da Nikoli još nije potrebna zamena proteza. Kao što sam već napomenula, lepo se uklopio sa vršnjacima i sa velikim zadovoljstvom ide u školu. Kako sam i ja dobila zaposlenje u srednjoj ekonomskoj školi, svima nam je lakše. Još jednom hvala svim plemenitim zemljacima koji su nam to omogućili – rekla je majka Danijela Jović.

Vidno porastao i ozbiljni Nikola, poverio je uz osmeh na šta će dar utrošiti:
– Naravno, podeliću ovo sa starijim bratom Nemanjom. Možda ćemo kupiti i neku igricu, pošto to mnogo volim. Hvala čika Nikoli i teti Rajki, mnogo su me obradovali.

Ovom mališanu, podsećanja radi, čitaoci "Vesti" su nesebično pomagali dok je sa roditeljima boravio u Beogradu kako bi mogao da pohađa Specijalnu školu za slepe i slabovide u Zemunu. To je bio izuzetno težak period za njegovu porodicu. Nisu uspeli da se priviknu na novu sredinu, zbog čega su na kraju doneli odluku da se vrate kući, čim je Nikola bio osposobljen da se uklopi u redovnu nastavu.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here