foto: Nebojsa Paraušić/ MN press

Trener Partizana Željko Obradović bio je zadovoljan reakcijom njegovih igrača nakon što ih je u ponedeljak javno kritikovao zbog nezalaganja na treningu.

Partizan je ove večeri nadigrao Budućnost u prvoj utakmici polufinala ABA lige rezultatom 82:66 i poveo u seriji koja će se nastaviti u nedelju od 20.45 u dvorani “Morača”.

– Poveli smo 1:0, sve staje na tome. U plej-ofu je najvažnije da stekneš tu prednost, da se analizira utakmica i u naredna tri dana pripremiš za sve ono što nije valjalo, ali i da se apostrofiraju dobre stvari, a bilo je i njih. Ponovo pokazujemo nezrelost da koristimo faulove dok nismo u bonusu. Sve ostalo manje-više je dobro, stekli smo i održavali razliku. Čestitke igračima i navijačima za fantastičnu podršku. Stalno to ponavljam i neverovatno je kako nas ovi ljudi bodre cele sezone – rekao je Obradović.

Potom je upitan da li je zadovoljan reakcijom posle njegove izjave na konferenciji za medije u ponedeljak.

– Očigledno je da je bilo reakcije, videla se neviđena želja kod igrača. Sve ono što nije bilo dovoljno dobro na poslednjem terenu, pokazali su na terenu ove večeri i to je osnovni preduslov. Nije bitno da li smo dobili jedan ili 21 poen razlike u plej-ofu. Nema tu previše promena za sledeći meč u odnosu na Budućnost. Sve ono što su oni radili tokom sezone, i odbrambeno i napadački, oni su radili i na ovoj utakmici. Detalji su u pitanju, a mi ćemo probati da odigramo još jednu dobru utakmicu u Podgorici – poručio je trener crno-belih.

Potom je analizirao početnu petorku.

– Krenuli smo sa jednom postavom, koja je klasična sa igračima od jedinice do petice: Madar, Glas, Trifunović, Ledej i Lesor. Imamo mogućnosti u timu da kombinujemo različite stvari, ali problem je kada igrači ne prihvataju različite zahteve u timu. Teško je da ubediš visokog igrača i daš mu loptu da on organizuje napad ili da malom igraču daš loptu pod košem gde se trpi puno kontakata. Inteligentni igrači tada znaju da odreaguju.

– U celom prvom poluvremenu smo imali dve izgubljene lopte, a u trećoj deonici čak sedam. Izgubili smo tu četvrtinu i na kraju su oni imali više poseda od nas ukupno – poručio je Obradović na kraju konferencije za medije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here