Od srca stiže 50 tona potrepština

0

Volonteri pakuju pakete za kontejner kanadsko-srpske komore

– Nadamo se da će za 3-4 nedelje pomoć stići onima kojima je namenjena, a mi ćemo odavde da stupimo u kontakt sa ljudima iz ova dva grada, sa predstavnicima Crvenog krsta da to oni i preuzmu jer je njima i poslato. U ovom kontejneru je ono što je sakupljeno u Hamiltonu, na Nijagari, u Torontu i u Gvelfu. Vredni volonteri, članovi Privredne komore, Serbian Newjorka, košarkaško-odbojkaškog kluba Trojka i njihovi prijatelji i rodbina pakovali su i utovarali pakete, obavestila nas je Danijela Ninčić, predsednica Privredne komore.

 

Produktivni rokeri

Na koncertu Rokom protiv vode, održanom proteklog vikenda za nastradale u poplavama sakupljeno je 12.480 dolara. Na koncertu su učestvovale grupe After Beyond, Zvučni zid Voda, Krug dvojke, My stordy i Peta dimenzija. Sponzori ovog humanitarnog rok koncerta bili su Stari grad i Aya Management corp.

U naredni četvrtak kreće drugi kontejner nazvan Bosanac i namenjen je Doboju ( polovina sadržaja kontejnera), a druga polovina ide za Bijeljinu i Banjaluku . Doniran je i novac za slanje oba kontejnera. Treći kontejner biće poslat kada se sakupi novac za njegovo slanje, kaže Danijela Ninčić i apeluje na sve koji mogu da dođu u petak 30.5. od 5 do 9 uveče i u subotu od 9 ujutro do 6 uveče u skladište na 123 Eastside Dr.Unit 7 u Etobicokeu da pomognu pri utovaru drugog kontejnera. Inače, garderoba i sve ostalo što je potrebno nastradalima u poplavi (osim obuće) može da se donese na istu lokaciju do subote 7. juna, do kada će se primati donacije.

 

Volonteri pakuju pakete za kontejner kanadsko-srpske komore
 

Skupljeno oko 270.000 dolara

U organizovanim akcijama preko dobrotvornog fonda "Sveti car Lazar" u crkvama Eparhije kanadske srpski vernici i parohijani u Kanadi, prema nepotpunom izveštaju, sakupili su do utorka 268.575 dolara. Pošto nedostaju podaci iz još nekih parohija,a u sedište eparhije kanadske stižu i pojedinačni prilozi iz cele Kanade, realno je pretpostaviti, kažu u eparhiji, da se u fond "Car Lazar" slilo i čitavih 300 hiljada dolara. Ova sredstva, podsećaju iz fonda, biće dostavljena direktno na račun koji je Patrijaršija posebno za ovu namenu otvorila pri svom fondu "Patrijarh Pavle".
 

Neka se pripreme Kanađani

– Kako god da je do sada aktivnost prikupljanja pomoći bila orijentisana ka našim ljudima, objašnjava naša sagovornica, tako se sada fokusiramo na animiranje Kanađana, to jest pripadnika etničkih grupa da i oni pomognu. Naši ljudi koji rade u velikim bankama i kompanijama već pokreću akcije prikupljanja pomoći i sigurna sam da će se mnogi Kanađani odazvati kada budu saznali šta se u Srbiji i Republici Srpskoj desilo.

 

Po parohijama sakupljeno je:
Vankuver:
CŠO Svetog Save -17.000; CŠO Sv. Arhangela Mihaila 21.302 dolara
Kalgari:
CŠO Sv. Simeona Mirotočivog 22. 000 dolara
Edmonton:
CŠO Sv. Save-35.200 dolara
Vinipeg:
CŠO Sv. Save -11.941 dolar
Vindzor:
CŠO Sv. Dimitrija – 42.000 dolara
Nijagara:
Parohija Sv. Ilije -7.740 dolara
Kičener:
CŠO Sv.Trojice – 20.000 dolara
Parohija manastira Milton – 8.070 dolara
Okvil:
CŠO Sv. Petra i Pavla – 25.720 dolara
Otava:
Crkva Sveti Stefan -14.183 dolara
Toronto:
CŠO Sv. Save
Hram Srba Svetitelja u Misisagi -219.922 dolara
Hram Sv. Save u Torontu 13.495 dolara

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here