Evropske prvakinje sa 75 minuta kašnjenja sletele na beogradski aerodrom, a na platou ispred gradske skupštine radost s njima deli oko sedam-osam hiljada ljudi.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije i iz Ankare se vratila sa zlatom. Pre dve godine najsjajnije odličje s Evropskog šampionata su donele iz Bakua, a lane i titulu svetskog prvaka iz Japana.

Zoran Terzić

– Ovaj balkon je san svim devojkama koje stoje iza mene. To je san i svake devojčice. Svaka devojčica koja počinje da se bavi odbojkom zbog vas znači da ste učinile još jedno veliko delo.

Maja Ognjenović

– Teže nam je da stojimo ovde pred vama nego što nam je bilo pred 14.000 turskih navijača u Ankari u finalu. Vidimo se na istom mestu i dogodine.

Tijana Bošković

– Osećali smo vašu podršku tokom celog prvenstva. To nam je motiv da budemo još bolje…dok se iz mase čulo “MVP, MVP”

Stefana Veljković

– Hvala vam što se još jednom došli da nas pozdravite. S obzirom na to da smo sve češće na balkonu, nadam se da ćemo i sledeće godine biti ovde da slavimo olimpijsko zlato.

Šampionke su u holu gradske skupštine dočekali, između ostalih, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić.

 

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here