EPA-EFE/Sander Koning

Odbojkašice Srbije poražene su od selekcije Brazila rezultatom 3:2 (23:25, 25:22, 21:25, 25:12, 15:11) u drugom meču druge sedmice Lige nacija u Braziliji.

U reprizi prošlogodišnjeg finala Svetskog prvenstva, Srbija je odigrala odličan meč, ali je Brazil nošen atmosferom sa tribina uspeo da ostvari minimalnu pobedu.

Fantastično su Srpkinje odigrale prvi set. Posle nešto boljeg početka Brazila (4:2), Srbija je napravila seriju od 7:0, ali se na tome nije zaustavila i stekla je lepu rezultatsku zalihu.

Ipak, domaćin je učinio završnicu zanimljivom, pošto je uspeo da poravna rezultat (23:23), ali su seniorke Srbije bile dovoljno koncentrisane i na kraju su povele sa 1:0.

Gotovo identična slika na terenu bila je i u drugom setu, ali su ovog puta uloge bile zamenjene. Brazil je od starta bio agresivan, da bi Srbija sjajnom igrom u drugoj polovini seta prišla na dva poena zaostatka u završnici. Međutim, domaćin je bio istrajan i ubrzo je izjednačio ukupan rezultat.

Dešavanja u prethodnom setu nisu poremetila Srbiju, koja je u trećem ponovila igru iz prvog perioda.

Sve je funkcionisalo u igri tima koji sa klupe predvodi Đovani Gvideti. Iako je i Brazil imao svoje šanse. Na kraju su seniorke Srbije bile odlične u završnici i po drugi put su povele na ovom meču.

Bilo je jasno domaćinu turnira da sve karte u četvrtom setu mora da baci na napad. Tako je i bilo, pošto je Brazil bio i više nego agresivan i uspeo je da izbori taj-brejk.

Brazil je nastavio sa boljom igrom i na početku petog seta, ali se Srbija ni u jednom trenutku nije predavala. Na kraju Brazil je iskoristio prednost i stigao je do minimalnog trijumfa.

Treći meč u Brazilu, Srbija će odigrati u subotu, 17. juna od 2.00 časa po našem vremenu protiv Tajlanda.

Finalni turnir Lige nacija 2023. godine u konkurenciji odbojkašica odigrati od 12. do 16. jula u Arlingtonu u SAD.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here