Vesti
Vladika Siluan i Milan Maksimović prilikom susreta u Episkopskoj rezidenciji

Njegovo Preosveštenstvo episkop australijsko-novozelandski Siluan primio je u svojoj rezidenciji Milana Maksimovića, lidera Partije slobode i pravde i nezavisnog kandidata za Gornji dom Parlamenta Novog Južnog Velsa na predstojećim državnim izborima.

Oni su razgovarali o aktivnostima srpskog humanitarca i političara u susret izborima, kao i o njegovim planovima u slučaju da bude izabran u državni parlament.

Maksimović je izrazio zabrinutost u vezi sa poslednjim napadima na hrišćanske vrednosti, posebno kroz skandalozno pominjanje imena Isusa Hrista u emisiji prikazanoj na televiziji Kanal 10, koja ima nacionalnu frekvenciju.

On je osudio i pojavu neumesnih plakata u centru grada koji prikazuju golotinju, kao i igračke namenjene privlačenju pažnje dece, koje promovišu stil života suprotan hrišćanskim načelima.

Maksimović je kao vitalne istakao i tekuće ekonomske probleme, naročito u vezi sa stalnim povećanjem kamatnih stopa i rastućom inflacijom, faktorima koji utiču na svakodnevni život i naročito opterećuju budžete mladih porodica koje su tek krenule u život.

– Zbog svega toga, odlučio sam da se kandidujem na predstojećim državnim izborima kao nezavisni hrišćanski kandidat za Gornji dom. Predvodiću nezavisnu hrišćansku Grupu E na glasačkim listićima (Independent Christian Group E), koja se zalaže za promociju hrišćanskih vrednosti i zaštitu dece – istakao je prilikom razgovora Milan Maksimović.

Vladika Siluan se zahvalio Milanu Maksimoviću na poseti, pohvaljujući njegovu spremnost da, sa svojim saradnicima i kolegama, promoviše hrišćanske vrednosti u političkom životu Australije, i poželeo mu svako dobro i uspeh na predstojećim izborima.

Tokom razgovora, vladika Siluan je istakao neophodnost i važnost molitve za sve pravoslavne koji stradaju, a pre svega je pomenuo situaciju u najnovijim sukobima u Ukrajini, gde se vrši nasilno izbacivanje pravoslavnih monaha iz drevne Kijevopečerske lavre, kojima je dat ultimatum da moraju napustiti svetinju koju već vekovima čuvaju.

Maksimović je nedavno u razgovoru za “Vesti“ istakao da je do sada prvi kandidat srpskog porekla koji se kandidovao za sedište u Gornjem domu Parlamenta NSW i jedini vodeći kandidat slovenskog porekla u ovim izborima.

– Biću kandidat na svim izbornim okruzima i možete glasati za mene pod Grupom E, počevši od upisivanja brojeva 1, 2 i 3 ispod linije. Nastavite numerisanje kućica od 4 do 15 na osnovu našeg predloga. Ne pišite u kućice iznad debele linije – naglasio je Maksimović i dodao da su kandidati Grupe E pre svega grupa “zabrinutih i uznemirenih roditelja“ koji žele da zaštite decu i porodice širom Novog Južnog Velsa i Australije.

Koledž prioritet zajednice

Govoreći o životu Srba u Australiji, sagovornici su istakli kao najvažniji i najprioritetniji projekat izgradnju Koledža Sveti Sava u Sidneju, kao plan i projekat očuvanja naše vere, idenditeta, jezika i života uopšte na ovim prostorima.

– Neophodno je da se ovaj projekat, koji je evo primio već treću generaciju učenika, i dalje razvija na dobro najmlađih naraštaja i garancije budućnosti našeg opstanka u Australiji – istakao je Maksimović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here