EPA/Martin Divisek
Svetislav Pešić

Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, posle plasmana u finale Svetskog prvenstva rekao je da je ponosan na celokupnu ekspediciju.

Srbija je u polufinalu pobedila Kanadu sa 95:86 i obezbedila je medalju.

„Ponosan sam na ekipu, stručni štab, medicinski tim. Odradili smo sjajan posao. Odigrali smo još jednu sjajnu utakmicu. Smatram da smo defanzivno bili bolji nego što je to bio slučaj protiv Litvanije. Iskoristili smo odličnu odbrani, stizali smo do poena iz tranzicije. Zaustavili smo najbolje igrače Kanade. Ključ uspeha su odbrana i tranzicija“, rekao je Pešić.
Jaka odbrana i tranzicioni napad – stari je to recept selektora Pešića koji se ponovo pokazao kao dobitan.

„Stekli smo dvocifrenu prednost u prvom poluvremenu, a otpor rivala smo slomili u trećoj deonici, kada nismo dozvolili Kanadi da stigne do egala, iako je bila izuzetno agresivna. Na spomenutu agresivnost smo odgovorili istom merom. Ponavljam još jednom, ključ uspeha je bila odbrana, na kraju je stiglo i samopouzdanje za igru u napadu“.

Pešić je 2002. godine doveo Jugoslaviju do titule prvaka sveta i sada ima novu priliku za to.

„Posle više od dvadeset godina ponovo ću se boriti sa novom selekcijom za titulu prvaka sveta. Ne postoje dve iste utakmice, tako da ne mogu da se porede ni takmičenja, a posebno posle distance od dvadeset godina. U ovom momentu sam srećan što smo obezbedili srebrnu medalju i mesto na Olimpijskim igrama. Bez obzira na ime rivala, daćemo sve od sebe da stignemo do svetskog trona“.

I za kraj, uputio je poruku celokupnoj javnosti.

„Najbolji deo srpske košarke su igrači!“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here