Odbranite nas od Albanaca!

0

Traži zaštitu za Srbe: Boban Petković
 

"Srpski kulturni savez Švajcarske sa velikom zabrinutošću prati dešavanja usred Ciriha, koja su uperena protiv srpskog naroda i države, a bez ikakve reakcije policije. Danas se radi "samo" o zastavi, i svi to nemo posmatraju, ali se pitamo šta se može dogoditi sutra?! Da li će sutra svi nemo posmatrati fizičko nasilje nad srpskim građanima u Švajcarskoj od strane Albanaca.

 

Saopštenje medijima

Saopštenje i protest SKS povodom paljenja zastave i nemilog događaja na utakmici u Beogradu poslato je u "Blick", "20 Minuten", "NZZ", "Tagesanzeiger", "Luzernerzeitung", "Argauerzeitung", "Südostschnweiz" i "Somedia".

Mi verujemo u švajcarsku demokratiju, društveni red i poredak, ali se plašimo netolerancije i neprijateljstva iskazanih od strane albanske zajednice u Švajcarskoj. Srpska zajednica je veoma uznemirena zbog nemilih događaja. Ovde imamo posla sa veoma agresivnim i opasnim ljudima, pa su Srbi veoma zabrinuti kako za svoju ličnu, tako i za sigurnost svojih porodica.

Zbog toga Vas molimo da nas informišete da li je policija u gradu Cirihu preduzela bilo kakve mere protiv počinilaca ovog gnusnog čina (paljenja zastave). Ukoliko nije, molimo za objašnjenje zbog čega je to tako i šta planirate da preduzmete. Nadamo se da ćete uslišiti naš apel i zaštititi srpske državljane u Švajcarskoj od provokacija i nasilja albanske nacije", piše u ovom saopštenju.

– Uputili smo ovo pismo policiji grada Ciriha tražeći od njih zaštitu za našu zajednicu – kaže za "Vesti" Boban Petković, predsednik SKS, i iznosi svoj lični stav po pitanju paljenja srpske zastave u Curihu.

– Sve činjenice ukazuju da je prekid utakmice u Beogradu bio dobro isplaniran i da je to jedna velika politička provokacija.

Toga dana u centru Ciriha zapaljena je srpska zastava naočigled švajcarske policije. Na jednoj strani imamo albanske igrače koji nasrću na srpske reprezentativce da im otmu zastavu i izjavu Džake da ne može da dozvoli da Srbi svojim rukama prljaju albansku zastavu, a na drugoj njihovi navijači pale srpsku.

Apelujem na sve Srbe u Švajcarskoj da ne nasedaju na provokacije, da se ne upuštaju u bilo kakvu raspravu i sukobe, da prate naša zvanična saopštenja da se mudro borimo i da insistiramo da nas švajcarske vlasti zaštite – rekao je u svom apelu Petković.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here