Jedan od kultnih svetskih stadiona, nekadašnji dom madridskog Atletika, u fazi je rušenja i na njegovom mestu biće izgrađen park.

 

Legendarni madridski stadion “Visente Kalderon”, koji je pola veka bio dom fudbalera Atletika polako odlazi u istoriju. Pre dve godine, kultno fudbalsko zdanje “jorgandžije” su napustili i preselili se na velelepni “Vanda Metropolitano”, dok je “Kalderon” platio cenu modernizacije.

Na jednom od najlepših stadiona u Španiji, fudbaleri madridskog Atletika su dočekivali rivale 51 godinu. Finala “Kupa kralja” na njemu su igrana 14 puta, dok je na Mundijalu 1982. godine bio domaćin tri utakmice.

Oproštaj “jorgandžija” od “Kalderona” bio je veoma emotivan, Atletiko je savladao Atletik iz Bilbaa 3:1, a ubrzo posle tog susreta krenulo se sa rušenjem objekta, koje se približava kraju.

Na mestu legendarnog stadiona izgradiće se park, a od zdanja koje je primalo 55 hiljada ljudi ostala je još samo jedna tribina, koja crveno-beli deo Madrida sa setom podseća na decenije lepih i nekih manje lepih trenutaka koje su delili sa fudbalerima svog kluba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here