Odlični Krnjajac

0

ODRANA I NAPAD: Slavko Krnjajac FOTO: D. PAŠIĆ

Rukometaši Linca najprijatnije su iznenađenje u dosadašnjem delu prvenstva Austrije. Mada su im mnogi predviđali grčevitu borbu za opstanak u eliti, momci iz naselja Klajnminhen polako ali sigurno kreću u borbu za ulazak u plej-of odnosno među šest najboljih ekipa.
Tim našeg internacionalca Slavka Krnjajca je u 11. kolu savladao u gostima Švac Dragoljuba Perovića. Robusni pivotmen Krnjajac je obavio veliki deo posla za goste u odbrani, a uspeo je i da postigne dva gola. S druge strane iskusni Perović je sa tri pogotka bio na uobičajnom nivou, ali su ovog puta gosti za nijansu bili bolji – 26:25.
Najbolja ekipa Austrije i aktuelni prvak Hard i pored izostanka naših internacionalaca, imenjaka Marka Krsmančića i Tanaskovića, polako ulazi u formu. U ovom kolu tim golmana Goluba Doknića je odigrao sjajno u derbiju protiv Vest Vina u Beču i slavio sa 30:26. Ovim trijumfom tim iz Forarlberga se vratio na vrh i sa po 18 bodova upravo sa Vest Vienom deli prvu poziciju.
Još jedan derbi je odigran u Bregencu, gde je istoimeni tim golmana Gorana Aleksića izgubio od Fivers Margareten 29:34. Odlični su bili gosti iz Beča, inače vicešampioni i sigurnom igrom nadigrali domaćina.
Krems je očekivano, mada ne baš lako savladao 33:30 Bernbah – Keflah, poslednji tim lige. Leoben minimalno 32:31 pobedio Sankt Pelten.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here