Odrekao se sina izraelskog špijuna

0

"Ja, Šeik Hasan Jusef, moja žena, sinovi i kćerke, objavljujemo da smo se potpuno odrekli čoveka koji je bio naš najstariji sin po imenu Mosab", navodi se u saopštenju.

 

U tekstu se dodaje da je odluka donesena nakon što je Mosab "izdao muslimane i sarađivao sa neprijateljima boga, čime je naneo štetu našem narodu i ciljevima".

 

Izraelski list "Harec" prošle sedmice je objavio da je Mosab Hasan Jusef (32) bio najvažniji doušnik izraelske unutrašnje bezbednosne službe "Šin bet" i da je imao tajno ime "Zeleni princ".

 

Članak je zasnovan na odlomcima knjige „Sin Hamasa". Mosab, koji je njen koautor, prešao je u hrišćanstvo pre deset godina i danas živi u Kaliforniji. Knjiga će biti objavljena u SAD ove sedmice.

 

Pogledajte šta kaže šeikov sin:

 

 

"Harec" piše da je Mosab imao ključnu ulogu u hapšenju Ibrahima Hamida, vojnog šefa Hamasa na Zapadnoj obali, kao i Abdulaha Bargutija, čoveka odgovornog za samoubilački bombaški napad na jedan restoran u Jerusalimu 2001. godine.

 

Mladi Jusef navodno je radio za "Šin bet" na vrhuncu palestinskog ustanka 2000. godine, kada je Hamas izvršio desetine smrtonosnih samoubilačkih bombaških napada u Izraelu.

 

Stariji Jusef je uhapšen u septembru 2005. godine i još se nalazi u zatvoru u Izraelu. On je ranije demantovao da je njegov sin bilo kada bio aktivan član Hamasa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here