Rusi spremni za “pametne” sankcije Iranu

0

Ne možemo zauvek da čekamo Iran: Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev
 

On je, na konferenciji za novinare održanoj nakon razgovora sa francuskim predsednikom Nikolom Sarkozijem, rekao da se nada da će kaznene mere moći da se izbegnu, ističući da Rusija ne može zauvek da čeka Teheran.

 

"Mi smo optimisti i još uvek smatramo da uspeh može da se postigne. Međutim, kako sam već više puta rekao, Rusija je, u suprotnom, spremna da sa svojim partnerima razmotri uvođenja sankcija", rekao je Medvedev.

 

Francuska se energično zalaže za uvođenje novih sankcija Iranu i nastoji da u tom pogledu postigne konsenzuz u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija. Sarkozi je danas izjavio da njegova zemlja i Rusija imaju veoma sličan stav o Iranu.

 

Rusija je do sada odbijala da izvrši prejak pritisak na svoje iranske saveznike. Medvedev je takođe izjavio da se nada da će se novi sporazum o ograničenju nuklearnog naoružanja sa SAD postići uskoro.

 

"U suštini, došli smo do završnog dela pregovora. Nadam se da će se oni završiti u veoma bliskoj budućnosti", rekao je Medvedev prvog dana trodnevne posete Francuskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here