Tanjug
Zoran Gojković

Dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo, rekao je da je Novak Đoković imao validan dokument o pozitivnom testu na koronavirus, i odbacio je spekulacije da se radi o nekoj vrsti prevare, na šta je aludirao novinar CNN.

– Uz mogućnost da budem krivično gonjen od strane Novaka Đokovića, jer po zakonima Republike Srbije je medicinska dokumentacija njegovo lično vlasništvo. Vezano za ovo što se pojavilo u medijima i objavljivanja medicinske dokumentacije, mi smo analizirali dokumet i on je apsolutno validan i ta priča je apsolutno jasna – Đoković je imao validan dokument koju izdaje zvanična institucija Srbije da je pozitivan na koronavirus – rekao je Gojković na konferenciji za medije nakon sednice Kriznog štaba.

Gojković je zatim upitan da otkrije kada je Đokoviću poslat dokument o pozitivnom testu, pošto je Đoković rekao da ga nije video na vreme i da je zbog toga 17. decembra, dan nakon što se testirao, išao u Teniski savez Srbije da uruči nagrade.

– To ćete da pitate Novaka Đokovića, a ne mene. Kada je otvorio mejl, ja ne znam. Samo mogu da kažem da je dokument koji ima – validan. I mogu da kažem da je dokument prosleđen tog dana u kasnim večernjim satima. Šta je on radio posle toga, to više ne mogu da komentarišem. To je pitanje za njega i rad državnih organa – odgovorio je on.

Novinar CNN nastavio je sa pitanjima i sledeće je bilo: “Da li Đokoviću preti kazna zato što je svesno, 18. decembra, pozitivan išao na intervju sa L’Ekipom?”.

– Sada se vraćamo na pitanje koje je postavio vaš kolega iz Rojtersa, u ovom trenutku ne postoji kazna. U tom slučaju, ukoliko je uhvaćen u prekršaju mera samoizolacije, mogao je biti samo vraćen nazad u samoizolaciju – rekao je Gojković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here