Youtube/7NEWS Australia
Ola

Jedna od najvećih kompanija za usluge privatnog prevoza putnika (rideshare) prekida u petak poslovanje širom Australije. Vozači i korisnici platforme „Ola“, koja je uz „Uber“ i „Didi“ lider na globalnom tržištu, dobili su mejl od ovog operatera, sa informacijom da „prekidaju s radom u njihovoj oblasti od petka“

Poruke su prvo dobili klijenti u Pertu, a zatim i u Sidneju, Brizbejnu i Kanberi. Ljudi u Pertu koji su putem aplikacije pokušali da naruče vožnju dobijali su poruke o grešci, koje glase: „Žao nam je, ne pružamo usluge na ovoj lokaciji. Naše usluge trenutno nisu dostupne u ovom gradu.“

U drugim gradovima, Sidneju i Brizbejnu, korisnici su naišli na tehničke probleme.

„Ola će prekinuti rad u vašoj oblasti 12. aprila 2024“, kaže se u e-poruci.

„To znači da od tog datuma više nećete moći da rezervišete nijednu vožnju preko svoje aplikacije Ola. Od 12. aprila 2024. ne smete da se vozite sa bilo kojim vozilom koje se smatra da je vozilo Ola ili vozač Ola. Ola nije ovlastila nijednog vozača ili bilo koju drugu stranu da koristi brend Ola ili pruža vožnju u Olino ime“, navodi se dalje u obaveštenju.

Sindikat transportnih radnika (TVU) saopštio je da traži hitan sastanak sa predstavnicima ove platforme kako bi se obezbedilo da vozačima budu isplaćene sve plate koje im duguju.

– Radnicima u transportnoj industriji su predugo oduzimali minimalnu platu i druga prava i bili su pod užasnim pritiskom da daju prednost brzini u odnosu na bezbednost prilikom isporuke hrane – rekao je sekretar TVU Majkl Kejn, naglašavajući da je neophodan hitan sastanak kako bi se postigao najbolji mogući ishod za vozače koji su pogođeni prekidom rada „Ole“.

Pored Australije, „Ola“ odlazi i iz Velike Britanije i sa Novog Zelanda, objavljeno je iz ove indijske kompanije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here